Baltkrievijas Ģenerālkonsulātā Daugavpilī apsprieda sadarbības jautājumus un pastāstīja par jauniem tramvajiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 30.oktobrī, Baltkrievijas Republikas Ģenerālkonsulātā notika preses brīfings, kas bija veltīts Baltkrievijas un Latvijas sadarbības aktuālajiem jautājumiem.

Baltkrievijas Republikas Ģenerālkonsulāta konsuls Daugavpilī Jurijs Davidovskis paziņoja portālam Gorod.lv, ka nesen Rīgā norisinājās Baltkrievijas un Latvijas 9.Starpvaldību komisijas sēde (SVK). Baltkrievijas delegāciju pārstāvēja transporta un komunikāciju ministrs Anatolijs Sivaks, Latviju – ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Pasākuma ietvaros notika arī Latvijas – Baltkrievijas Lietišķās sadarbības padomes (LSP) sēde, minētās padomes mērķis ir informēt Latvijas lietišķo aprindu pārstāvjus par iespējamiem pakalpojumiem un attīstības iespējām.

Tika runāts par iespēju elektrificēt dzelzceļa Vitebska – Polocka – Daugavpils posmu, kā arī izveidot Loģistikas centru netālu no Krāslavas.

Tāpat pastāv iespēja, ka no nākamā gada janvāra vairs nebūs spēkā Latgales iedzīvotāju saraksti, kuri vēlas vienkāršotā kārtībā šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.

J.Davidovskis pastāstīja, ka Baltkrievija plāno izpildīt līgumā par tramvaju vagonu piegādi Daugavpilī atrunāto. „Ir koriģēts vagonu piegādes grafiks, saskaņā ar kuru 8 četrasu tramvaji Daugavpilī tiks piegādāti līdz gada beigām, bet 3 sešasu zemās grīdas tramvaji tiks piegādāti vēlāk.

Baltkrievijas pusei pagaidām nav bagātas pieredzes ES projektu īstenošanā, tādēļ bija radušās problēmas. Tāpat Daugavpils pilsētas domes sākotnējie paziņojumi par līgumu likumiskumu lika piegādātājiem būt piesardzīgiem. Jāatzīmē, ka jūlijā nosūtīšanai uz Daugavpili bija sagatavoti 3 tramvaji, kuri nevar būt izmantoti Baltkrievijas un Krievijas tirgū.

Jebkurā gadījumā patlaban puses ir pozitīvā noskaņojumā un cerams, ka viss izdosies”, paskaidroja Baltkrievijas Republikas Ģenerālkonsulāta konsuls Daugavpilī Jurijs Davidovskis.


Написать комментарий