Reformu partija: Ekonomikas attīstības fonds dos reālu ieguldījumu ekonomikā

foto: fin-crisis.ru
foto: fin-crisis.ru

«Ekonomiskās attīstības fonds būs veids, kā finanšu līdzekļi no termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanas dos reālu ieguldījumu ekonomikas attīstībā,» uzsver Reformu partijas vadītājs Edmunds Demiters, paužot gandarījumu, ka šodien Saeimā tika apstiprināti grozījumi Imigrācijas likumā, kas paredz Budžeta programmas «Ekonomikas attīstības fonds» izveidi.

Kā uzsver Edmunds Demiters: «No jaunās budžeta programmas «Ekonomikas attīstības fonds» līdzekļiem jau 2014.gadā varēs finansēt pāris ekonomiskās un demogrāfiskās programmas:

1. PIRMĀ MĀJOKĻA PROGRAMMA, kuras ietvaros 2014.gadā vairāki simti jauno ģimeņu varēs saņemt atbalstu līdz 10 000 eiro pirmajai iemaksai Pirmā mājokļa iegādei;

2. MAZO UN VIDĒJO UZŅĒMUMU GRANTU PROGRAMMA, kuras mērķis ir veicināt jaunu darba vietu radīšanu, īpaši reģionos. Programmas ietvaros mazais vai vidējais uzņēmums, kas izveidojis jaunu, kvalificētu darba vietu ar nozares vidējo atalgojumu, samaksājis nodokļus un nodrošinājis darba vietu vismaz gadu, par katru no jauna radīto darba vietu varētu saņemt kompensāciju;

3. kā arī tiek paredzēts papildu finansējums PILSONĪBAS UN MIGRĀCIJAS LIETU PĀRVALDEI, lai varētu nodrošināt kvalitatīvu termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanas procesu un uzraudzību.»


Написать комментарий