Daugavpils eparhijas galva cer uz pilsētas vadības atbalstu un veiksmīgu sadarbību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas pareizticīgās baznīcas (LPB) pārstāvjus uztrauc unikālās Sv.Aleksandra Ņevska pareizticīgo baznīcas liktenis, minētā koka baznīca atrodas nomaļā vietā netālu no Garnizonu kapiem, nesen notikušajā preses konferencē paziņoja Augstisvētītais Daugavpils un Rēzeknes bīskaps Aleksandrs.

Pēc Daugavpils eparhijas galvas vārdiem, esot nepieciešama koka baznīcas pārcelšana un vietējie plašsaziņas līdzekļi varētu palīdzēt aktivizēt sabiedrību.

„Baznīca ir unikāla gan arhitektūras, gan izmantoto materiālu ziņā – tā ir pilnībā veidota no koka. Materiāli, no kuriem celta baznīca, ir sapuvuši, kaut arī tika daļēji rekonstruēts jumts un instalācija.

Tiek plānots iegādāties to īpašumā vai arī būsim ļoti pateicīgi, ja kāds nolems uzdāvināt mums zemi kādā pilsētas mikrorajonā, kur pagaidām nav pareizticīgo baznīcu. Tas varētu būt Ķīmiķu mikrorajons. Minētais jautājums tiks apspriests, novembrī tiekoties ar pilsētas mēru Jāni Lāčplēsi”, paziņoja Daugavpils un Rēzeknes bīskaps.

Ja baznīca tiks pārcelta, tās vieta vecajā kapsētā tiks izmantota – tur plāno uzcelt koka kapliču. Pēc baznīcas pārcelšanas tā iegūs jaunu vārdu, jo šāds nosaukums Daugavpilī jau ir.

Pēc Daugavpils un Rēzeknes bīskapa Aleksandra vārdiem, mūsu pilsētā LPB neesot īpašumu, kaut arī tālajās draudzēs tai pieder zeme un pat ezeri. Baznīcas pārstāvji esot tikušies ar pilsētas vadību un panākuši dažas vienošanās.

„Piemēram, Rēzeknē LPB atdeva Skolēnu interešu namu – ēku gandrīz 1 500 m2 platībā, kur plānots izveidot Garīgo centru. Tiesa, daudz ir atkarīgs no finansiālā atbalsta. Ceram, ka labas gribas cilvēki palīdzēs. Daugavpilī jaunizveidotās eparhijas pilnvērtīgai darbībai ir paņemta kredītā ēka 18.Novembra ielā 95.

Pēdējā tikšanās ar pilsētas mēru apspriedām iespēju Daugavpils pilsētas domē organizēt starpkonfesionālās tikšanās, plānojam turpināt sadarbību ar Domi.

Patlaban pateicoties ziedojumiem notiek baznīcas atjaunošana Maļinovā. Esam ticīgi cilvēki, paļaujamies uz Dieva gribu, ceram, ka atradīsies labas gribas cilvēki, kuri palīdzēs. Dažreiz ne pārāk bagāts cilvēks ziedo daudz vairāk, nekā labi nodrošināts cilvēks. Bagātie nedomā par nākotni, par dvēseles glābšanu. Vēsturē ir daudz piemēru, kad bagātie cilvēki zaudēja savu naudu. Cilvēkam ir nepieciešami tikai 2 m2. Ar to viss beigsies”, pastāstīja bīskaps.


Написать комментарий