Jaunā māksliniece iepazīstinās daugavpiliešus ar augu valstību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Novembra sākumā Daugavpils Māla mākslas centrā tiks atklāta Anastasijas Dubovskas personālizstāde „Augi”.

Anastasija Dubovska pēc mākslas vidusskolas „Saules skola” pabeigšanas iestājās Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiālē, kur grafikas nodaļā ieguva bakalaura līmeņa izglītību. Maģistra grādu ieguva Rīgā, Latvijas Mākslas akadēmijas tēlniecības nodaļā. Pēc studiju pabeigšanas māksliniece vēlreiz iestājās maģistrantūrā, un šobrīd studē Latvijas Mākslas akadēmijas 1.kursā keramikas nodaļā.

Māksliniece darbojas dažādās radošajās tehnikās – glezniecībā, tēlniecībā, grafikā un keramikā.

Šā gada februārī viņas ūdens pasaulei veltītā izstāde bija atklāta Daugavpils Poļu kultūras centrā un ļoti iepatikās apmeklētājiem. A.Dubovskas radītie ūdens gari pārsteidza skatītājus ar savu noskaņojumu un raksturiem. Izgatavojot savus neparastos tēlus, Anastasija izmanto plastikātu un marli, jo uzskata kokvilnu par materiālu ar labu faktūru. Savos darbos māksliniece atspoguļo ļoti dažādus cilvēka dvēseles stāvokļus, sākot ar iedziļināšanos sevī un beidzot ar neizsakāmu maigumu.

Jaunajā izstādē A.Dubovska piedāvā noslēpumiem pilno augu pasaules redzējumu. Pēc viņas domām, augi tiecas uz augšu – tie aug, gluži tāpat, kā cilvēkos aug gudrība, pieredze un prasmes. Tie simbolizē mieru, tīrību un līdzsvarotību. Viņasprāt, augi ir gaiss. Tie nes svaigumu un vieglumu.

Izstādes atklāšana notiks ceturtdien, 7.novembrī, plkst.16:00. Izstāde Daugavpils Māla mākslas centrā būs apskatāma līdz 7.decembrim.

Piektdien, 8.novembrī, tiks rīkota radošā darbnīca, piedaloties pašai māksliniecei. Programmas laikā māksliniece stāstīs par tēlu rašanos, to būtību un sižetiem, tehniskajiem paņēmieniem, kā arī paredzēta praktiskā daļa, kur darbnīcas apmeklētāji tiks aicināti zīmēt, gleznot, veidot neparasto spoku pasauli. Programma ilgs no plkst.15.00 līdz 17.00 Daugavpils Māla mākslas centra izstāžu zālē. Vairāk informācijas pa tālr.26847157, e-pastu: noja@inbox.lv.


Написать комментарий