Valdībai ārkārtas sēde par grozījumiem Dabas resursu nodokļa likumā

foto: Valsts kanceleja
foto: Valsts kanceleja

Valdība pirmdien pulcēsies uz ārkārtas sēdi, lai atkārtoti skatītu vienu no budžeta paketes likumprojektiem - grozījumus Dabas resursu nodokļa likumā. 

Likumu valdībai atpakaļ atsūtīja Saeimas Budžeta komisija, kuras sēdē starp atbildīgo ministriju pārstāvjiem bija izcēlušās domstarpības par dažiem punktiem. 

Skatot grozījumus Dabas resursu nodokļa likumā, kas paredz to piemērot par ūdens resursu lietošanu elektroenerģijas ražošanai hidroelektrostacijās, Saeimas Budžeta komisijas sēdē atšķirīgi viedokļi bija likumprojekta autoriem Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai un par enerģētiku atbildīgajai Ekonomikas ministrijai. Tā paziņoja, ka, izlīdzinot likmes par nodarīto kaitējumu videi starp lielajām un mazajām HES, nodokļa likmes kāpums mazajiem HES nebūtu samērīgs. Savukārt Vides ministrija pauda izbrīnu, kāpēc Ekonomikas ministrija neko neiebilda valdības sēdē.

Tagad premjers Valdis Dombrovskis ar rezolūciju uzdevis vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Edmundam Sprūdžam un ekonomikas ministram Danielam Pavļutam iesniegt izskatīšanai valdības sēdē savstarpēji saskaņotus priekšlikumus.

Balsojums par budžetu Saeimā paredzēts trešdien, tāpēc otrdiena ir pēdējā diena, kad komisija var pabeigt lemšanu par dabas resursu nodokļa likuma izmaiņām. Jāpiebilst, ka tās deputāti jau konceptuāli lēma neatbalstīt ieceri no nākamā gada piemērot nodokli reklāmas izdevumiem un materiāliem. Tā vietā komisija aicina valdību šādas normas izstrādāt pārdomāti un sākt ieviest tās no 2015.gada.


Написать комментарий