Tramvaju piegāde Daugavpilij var turpināties līdz nākamā gada pavasarim

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā pastāstīja Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, pagājušajā nedēļā dome uzņēma pietiekami autoritatīvu delegāciju, kuras sastāvā Tramvaju uzņēmuma projekta ietvaros bija tramvaju piegādātāja pārstāvji un Baltkrievijas Ģenerālais konsuls Daugavpilī.

Tikšanās gaitā delegācijas pārstāvji izklāstīja savu projekta attīstības skatījumu, tiesa mutiskā formā, apsolot piegādāt pilsētai četru asu vagonus šogad, bet līdz martam – arī sešu asu vagonus.

„Šis fakts kā tāds mums nebija nekāda traģēdija tādēļ, ka projekta realizācijas termiņš ir pagarināts līdz nākamā gada decembrim. Bet mūsu partneriem jāsaprot, ka neizbēgami un konsekventi tiks pielietotas soda sankcijas par piegādes kavējumu. Piegādes termiņš bija noteikts līdz 20. oktobrim, un soda sankcijas jau darbojas. Mēs apspriedām viņu iespējas, piedāvājām reāli apspriest savus spēkus un iespējas, vai, ņemot vērā soda sankcijas, viņi varēs izpildīt šo pasūtījumu izpildīt.

11. novembrī es plānoju apmeklēt uzņēmumu „Belkommunmaš”, lai uz vietas to apskatītu. Līdz tam laikam viņiem ir jāpieņem lēmumu – vai viņi aiziet no šī līguma, un mēs sāksim jaunu iepirkumu, vai tomēr viņi rēķinās ar visām sankcijām, kuras noteikti būs, un turpinās veikt piegādi”. – pauda J. Lāčplēsis.

Runājot par projekta realizāciju, pilsētas mērs atzīmēja, ka ministrijās, kurās notika konsultācijas par šo tematu, pilsētas vadībai iesaka rīkoties tā, kā to paredz likumdošana un noslēgtais līgums, turklāt rēķināties ar to, ka atbildība par līguma izpildi jāuzņemas pasūtītājam.


Написать комментарий