Daugavpils novada domes deputāti uzņēma Rēzeknes novada delegāciju

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

31.oktobrī Daugavpils novadā viesojās Rēzeknes novada domes deputāti.

Ņemot vērā to, ka Rēzeknes un Daugavpils novadi ir ļoti līdzīgi, galvenais vizītes mērķis bija pieredzes apmaiņa, pirmdien, 4.novembrī, notikušās preses konferences gaitā pastāstīja Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika.

Pēc viņas darbiem, adu novadu deputāti atzīmēja, ka Daugavpils novads un Rēzeknes novads ir ļoti līdzīgi pēc lieluma, pēc pagastu skaita, kā arī pēc tā, ka novada vidū ir cita administratīva teritorija – pilsēta. Tādēļ Rēzeknes novada deputātu vizītes galvenais mērķis bija uzzināt, kā notiek teritorijas attīstības plānošana un pagastu pārvaldīšana, lai vērtīgākās idejas varētu realizēt arī pie sevis.

Vizīte iesākās ar tikšanos Daugavpils novada domē. Dienas gaitā delegācija apmeklēja arī M.Rotko mākslas centru – svarīgu tūrisma objektu.

Pēc tam delegācija apmeklēja Naujenes novadpētniecības muzeju, kurā nesen tika pabeigta renovācijas pirmā kārta, kuras rezultātā muzeja ārējais izskats ļoti mainījās.

Tāpat Rēzeknes novada deputāti iepazinās ar Naujenes pagasta pārvaldes un Naujenes pamatskolas darbu, kas, pēc V.Kezikas vārdiem, ļoti ieinteresēja viesus.

Savukārt vizītes noslēgumā delegācija devās uz atpūtas bāzi „Vīrogna”, kur norisinājās seminārs „Pašvaldības darba aktualitātes un risinājumi”.

„Rēzeknes novada deputāti uzaicināja arī mūs apmeklēt viņu novadu, un mēs noteikti izmantosim šo iespēju, tiesa, vizītes konkrētu datumu pagaidām nevaru nosaukt”, paziņoja V.Kezika.


Написать комментарий