Muzicējošo pašvaldību vadītāji tiekas jautrā un muzikālā pasākumā Lubānā

foto: lubana.lv
foto: lubana.lv

19. oktobra vakarā Lubānas klubā notika "Muzicējošo pašvaldību vadītāju saieta" 10 gadu jubilejas koncerts, ziņo Dagdas novada portāls.

Kad aizsākās šī tradīcija, tas bija iecerēts kā muzicējošo pašvaldību vadītāju saiets, bet, izveidojoties novadiem (novadu ir mazāk, nekā bija pašvaldību), viss mainījās, un tika piepulcināti klāt izpilddirektori, pagastu pārvalžu vadītāji un pamazām arī citi darbinieki.

Iecere tā pati, tikai tika paplašināts personu loks un mazliet mainīts nosaukums. Sākotnēji arī centrs, kas ap sevi pulcināja domubiedrus, muzicējošus pašvaldību vadītājus, bija bijušais Lubānas novada domes priekšsēdētājs Miķelis Gruzītis.

Dziesmu vara, Lubānas dziesminieka Miķeļa Gruzīša vārdiem izsakoties, 19. oktobrī bija pārņēmusi visus. Tā tik tiešām bija jubileja! Žēl tikai, ka ciemiņiem no pasākuma vadītājiem Ilzes Kraukles (Lubānas novada pašvaldības kultūras darba speciāliste) un Nikolaja Stepanova (Gulbenes novada domes priekšsēdētājs) tika vien pa vienam speķa pīrādziņam visam kolektīvam. Kas nu zina, kā viņi tur "aizskatuvijā" dalījās? Cerams, ka uzvarēja draudzība.

Bet, ja nopietni, – kultūras draudzības tilts ir izveidojies ar daudzu pašvaldību, nu jau novadu, vadītājiem un vadošajiem darbiniekiem. Draudzība pastāv starp Lubānu, Gulbeni, Skrundu, Andrupeni, Dagdu, Pūri, Jērcēniem, Smilteni, Vilci (šā gada saieta dalībniekiem un arī daudziem citiem, kas šogad nevarēja ierasties).

Tagad lubānieši zina, ka tie īstākie humora "veči" (Veselības un sociālo pakalpojumu centra "Dagda" direktors Andris Badūns un Andrupenes kultūras nama vadītājs Dainis Platacis) un smukākās "medmāsiņas" meklējamas Latgalē. Viņiem ir gan pārdomāts šovs, gan skanīgas balsis – prieks acij, ausij un sirdij.

Lai gan skatītāji bija nākuši priecāties, mazliet skumju noti jubilejas koncertā ienesa jērcēnieši (Strenču novada domes izpilddirektors Aivars Auniņš ar savu dziedošo komandu), izpildot dziesmas angļu valodā un simboliski liekot aizdomāties par to, ka apmēram vienas Latvijas pilsētas Valmieras lielumā latviešu ģimenēs runā angļu valodā, bērni sāk domāt angliski, t.i., tautieši aizplūst uz ārzemēm...

Kārtīgu "bliezienu" uz skatuves uzrīkoja Skrundas meitenes (Skundas novada pašvaldības pārstāves Loretas Robežnieces vadībā). Tik skanīgas, neprofesionāļa ausij intonatīvi tīkamas balsis (saietā) Lubānas skatuve kādu laiku nebija piedzīvojusi.

Piezemētāks, tomēr gana spilgts šogad bija smilteniešu sniegums. Pagājušā gada roķīgā "Melnā kvartāla" vietā bija ieradušies "bērnudārza audzēkņi" (Smiltenes novada domes izpilddirektors Kārlis Lapiņs ar sava novada pašvaldības darbinieku dziedošo komandu).

Negaidītu pārsteigumu sev līdzi bija atvedis Nikolajs Stepanovs – muzicējošu jauniešu grupu, kas prot gan spēlēt dažādus instrumentus, gan skaisti dziedāt, citiem vārdiem sakot, patīkamas jaunas vēsmas saieta 10 gadu straujajā ritumā.

Anda Duge, romantiskā, nostalģiskā sulīgas balss īpašniece, ieradusies ar "gadījuma" un patstāvīgajiem partneriem (Jelgavas novada Vilces pagasta pārvaldes vadītāja Anda Duge kopā ar savu dzīvesbiedru un muzikantiem no Pūres).

Vareni turējās pašmāju dziesminieks Miķelis Gruzītis, kas bijis klāt pie šā saieta tapšanas šūpuļa. Nebūtu Lubānā pirms 10 gadiem dziedošā Miķeļa bijis, nebūtu Ilzes Kraukles režijā tapis šāds jauks pasākums, nebūtu arī draudzības ar tik daudzām vietām Latvijā.

Un, protams, visuzticamākie un tālākie viesi no Pūres ("Pūres muzikanti" ar Tukuma novada domes priekšsēdētāja vietnieku Aivaru Volfu priekšgalā). Kā vienreiz sadūšojās atbraukt uz Lubānu, tā nespēj atteikt pasākuma režisorei Ilzei Krauklei – brauc uz Lubānu jau daudzus gadus.

Lubānas novadu saietā pārstāvēja Lubānas kultūras nama vokālais ansamblis "Naktsputni", jo viņu pulkā tagad ir novada domes priekšsēdētāja vietniece Iveta Peilāne.

Koncerta dalībnieki pieraduši pie Nikolaja Stepanova dažkārt asajiem, tomēr ļoti labsirdīgajiem jociņiem, kas ik pa brīdim plūst gan Miķeļa Gruzīša, gan citu dalībnieku virzienā. Bitīte zina, kuram var dzelt un kurš jāpasaudzē. Ja "bitīte" ir Nikolajs, tad šā pasākuma "nektārs" ir Ilze Kraukle – pasākuma režisore un saieta vadītāja.

Protams, pasākums nebūtu pilnīgs arī bez "darba bišu" – Lubānas kultūras nama direktores Velgas Puzules, kā arī Gintas Kalniņas, Drosmas Legzdiņas un Ilgas Voišnaraites – līdzdarbošanās.

Saiets – tā ir iespēja pašvaldībām sadraudzēties, uzzināt vairāk par dzīvi citos novados, veidot kopīgus kultūras sadraudzības pasākumus. Muzikālie priekšnesumi mijās ar dažādiem jokiem, anekdotēm, stāstījumiem iz dzīves.


Написать комментарий