J.Lāčplēsis par elektroenerģijas tarifu: Tas, kas ir gaidāms no 1.aprīļa, nepriecē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

4.novembrī Daugavpils pilsētas domē notika kārtējā preses konference, kuras gaitā pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis izteica viedokli par jaunu elektroenerģijas patēriņa aprēķināšanas kārtību, kura mūsu valstī stāsies spēkā 2014.gada aprīlī.

Ja Saeima apstiprinās Ministru kabineta priekšlikumus, līdz ar elektroenerģijas tirgus atvēršanu mainīsies arī elektroenerģijas tarifa aprēķināšanas kārtība. Sakarā ar pilnīgas un saprotamas informācijas trūkumu, jaunā aprēķināšanas kārtība Latvijas iedzīvotājos radījusi sašutumu un bažas par jaunu elektroenerģijas cenu.

Komentējot gaidāmās izmaiņas, Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paziņoja, ka novembrī vai decembrī Daugavpilī notiks seminārs par elektroenerģijas tirgus atvēršanu, kura gaitā iedzīvotājiem stāstīs par jauninājumiem.

Savukārt pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja sekojošo: „Tas, kas ir gaidāms no 1.aprīļa, nepriecē, jo nav nekādu prognožu, nav zināms, vai šis pakalpojums kļūs lētāks. Baidos, ka tas novedīs pie mūsu iedzīvotāju papildizdevumiem. Uzskatu, šo jauninājumu varētu ieviest daudz vēlāk. Manuprāt, Regulators visai efektīvi tiek galā ar darbu, kas ir saistīts ar elektroenerģijas tarifiem. Būdams Saeimas deputāts, uzskatu, ka sabiedrībai netika minēti pārliecinoši argumenti, kāpēc tas jādara. Taču mums jābūt gataviem jauninājumam, cilvēkiem jābūt informētiem, bet mums jābūt gataviem iespējamam sadārdzinājumam, kas varētu rasties, ja tirgū sāks darboties starpnieki, šim sadārdzinājumam jābūt minimālam”.


Написать комментарий