Toyota džipi kļūs par hibrīdiem 2016. gadā

foto: vesti.ru
foto: vesti.ru

Toyota automobiļu ražotāju vadība nesen paziņoja, ka jau no 2016. gada visi kompānijas džipi tiks aprīkoti ar hibrīda iekārtām.

Lēmums par to tika pieņemts tādēļ, ka Eiropas Savienības valstīs paaugstināja ekoloģiskās drošības prasības šīs markas automobiļiem.

Runā, ka pat populārais džips Land Cruiser drīzumā kļūs par hibrīdu. Bet tas notiks tikai gadījumā, ja japāņu ražotāji spēs izstrādāt jaudīgu spēkiekārtu, kura spēs pavilkt ļoti smagus džipus. Patlaban automobili Toyota Land Cruiser komplektē ar 4,7 l 309 ZS benzīna dzinēju, kā arī ar 4,5 l 235 ZS dīzeli. Automobiļu cenas sākas ar 3 252 000 rubļiem. Tomēr eksperti auto-part.com.ua  taisnīgi runā, ka savā vairākumā ārzemju zīmolu automobiļi, tai skaitā arī Toyota, vienmēr ir kvalitatīvi, droši, tomēr tie nav mūžīgi, un pēc servisa apkalpošanas termiņa beigām visiem pircējiem nākas risināt jautājumu ar remontu un rezerves daļu meklēšanu. Šī pati problēma rodas tiem, kuri ir nopirkuši lietotu vai jaunu automobili. Tomēr ne tikai speciālistiem ir zināms, ka mūsdienās jebkuras rezerves daļas var ātri atrast specializētajos interneta veikalos.

Uz šodienu Toyota uzskata par līderi hibrīda spēkiekārtu izstrādē. Tā, pasaulē pirmo sērijas „hibrīdu”, tieši hečbeks Toyota Prius parādījās tālajā 1997. gadā. Patlaban kompānija Toyota ražo apmēram 20 hibrīdu automobiļu modeļus. Un lielākā to daļa ir tieši vieglie automobiļi.

Pēc uznayvse.ru domām mūsdienu hibrīdu dzinēju izmantošana dod iespēju samazināt degvielas patēriņu apmēram par 25 – 30%.


Написать комментарий