Daugavpils poļi svinēs divas Neatkarības dienas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils poļi vienmēr ir lepojušies, ka viņiem ir divas dzimtenes: viena – senču zeme, otrā – zeme, kur dzīvo viņi un viņu bērni.

Novembrī viņi svinēs divus lielus svētkus: Polijas Neatkarības dienu (11.novembris) un Latvijas Republikas Neatkarības gadadienu (18.novembris).

Latviešu un poļu tautas likteņi vēsturiski vienmēr bija cieši saistīti, un arī mūsdienās mūsu valstīs notiek līdzīgi politiskie un ekonomiskie procesi.

Šogad aprit arī 25 gadi kopš tika dibināta Latvijas Poļu savienības (LPS) Daugavpils nodaļa „Promieņ”, kura aktīvi nodarbojas ar poļu kultūras saglabāšanu un popularizēšanu.

Šīm nozīmīgajām gadadienām tiks veltīts patriotisko dziesmu koncerts, kas notiks 10.novembrī plkst.13.00 Daugavpils novada kultūras namā „Vārpa”. Pasākumā piedalīsies viesi no Latvijas un Polijas. Koncerta apmeklētājus priecēs nopelniem bagātie kora „Promieņ” un tautas deju ansambļa „Kukulečka” dalībnieki, Latviešu kultūras centra pūtēju orķestris „Daugava”, Poļu kultūras centra un Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijas radošie kolektīvi, kā arī ansamblis „Kropelki” no Krāslavas.

Polijas Neatkarības dienā, 11.novembrī, plkst.11:00 notiks ziedu nolikšana pie piemiņas krusta Slobodkā.

Ceturtdien, 14.novembrī, Poļu namā notiks izteiksmīgās lasīšanas konkurss „Novēlējums dzimtenei”, bet svētdien, 17.novembrī, plkst.10:00 – svētku mise Daugavpils Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcā (Vecajā Forštadtē).

Pasākumus atbalsta Polijas Republikas vēstniecība Rīgā, apvienība „Wspólnota Polska” un Daugavpils pilsētas dome.


Написать комментарий