Daugavpils novada vidusskolas ir apdraudētas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Mūsu valstī turpina darboties sistēma, saskaņā ar kuru nauda seko skolēnam, tomēr sakarā ar to, ka skolēnu skaits ar katru gadu samazinās Izglītības un zinātnes ministrija optimizē vispārizglītojošās mācību iestādes.

Portāls Gorod.lv griezās pie Daugavpils novada domes izpilddirektores Vandas Kezikas ar jautājumu, kā tas varētu ietekmēt mūsu novada izglītības iestādes.

Novada domes izpilddirektore minēja Rēzeknes novada, kura pārstāvji aizvadītajā nedēļā apmeklēja Daugavpils novadu, piemēru - tur darbojas vairāk nekā desmit pirmsskolas izglītības iestādes.

„Turpretī mūsu novadā izglītības iestāžu optimizācija jau ir notikusi, jo 14 no 16 skolām darbojas pirmsskolas grupas, tādēļ Daugavpils novada teritorijā ir tikai 2 pirmsskolas izglītības iestādes – Naujenē un Nīcgalē, pateicoties kam tiek ietaupīti lieli naudas līdzekļi”, pastāstīja Vanda Kezika.

Daugavpils novada teritorijā ir aptuveni 8 pamatskolas, kuras apmeklē 50-80 cilvēki. Tomēr, pēc V.Kezikas vārdiem, minēto izglītības iestāžu slēgšana vismaz pagaidām nav plānota. Tāpat valsts politika nosaka, ka sākumskolas un pamatskolas izglītības iestādēm jāatrodas maksimāli tuvu skolēnu dzīvesvietai.

„Patlaban ir apdraudētas Daugavpils novada 5 vidusskolas, diemžēl Medumu vidusskola šogad zaudēja šo statusu, tomēr arī 5 vidusskolas ir par daudz, tādēļ nākotnē to skaits, visdrīzāk, tiks samazināts”, paziņoja V.Kezika.


Написать комментарий