J. Lāčplēsis pastāstīja, vai ir reāli atgriezt pilsētniekiem naudu, kuru Valsts kontrole uzskata par nepamatotiem izdevumiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējās Daugavpils pilsētas domes preses konferences laikā portāls Gorod.lv pajautāja pilsētas vadībai, vai pašvaldība veic darbības, lai atgrieztu vai kompensētu pilsētas iedzīvotājiem summas, kuras viņi ir it kā pārmaksājuši par municipālo uzņēmumu pakalpojumiem.

Atgādināsim, ka revīzijas gaitā Valsts kontrole šī gada pavasarī nolēma, ka municipālie uzņēmumi, sniedzot pakalpojumus pēc necaurspīdīgām un ekonomiski nepamatotām cenām, no 2010. gada līdz 2012. gadam radīja pilsētas iedzīvotājiem papildizdevumus 1,36 milj. latu apmērā. Valsts kontroles revidenti konstatēja, ka pakalpojumu tarifi bija vai nu necaurspīdīgi, vai nu ekonomiski nepamatoti „Sadzīves pakalpojumu kombinātā”, uzņēmumos „Labiekārtošana D”, „Daugavpils lidosta” un „Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums”.

Uz šādu secinājumu pamata (kurus uzņēmumi apstrīdēja) daži Daugavpils pilsētas domes deputātu kandidāti izveidoja sev veiksmīgu priekšvēlēšanu kampaņu. Vai ir iespējams atgriezt vai kompensēt iedzīvotājiem pārmaksāto naudu (vai solījumi par šo tēmu sākotnēji jau bija nereāli), un kādas darbības šim nolūkam tiek veiktas pašvaldībā, pastāstīja Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis: „Darbs to piezīmju risināšanā, kuras atzīmēja Valsts kontrole, notiek. Tai skaitā daļā, kas ir saistīta ar DzKSU. Pagaidām galīgo lēmumu vēl nav”.

Atbildot uz atkārtotu jautājumu, vai ir reāli atgriezt pilsētniekiem it kā pārmaksāto naudu, mērs atbildēja: „Skatoties par ko. Ir reālas lietas, kā arī nereālas, ļoti plašs jautājumu spektrs. Ja šodien tiek aktīvi apspriests Ruģeļu un Jaunās Forštates siltummezglu jautājums, tad, ja tur tiks samazināta maksa, nāksies palielināt maksu visiem pārējiem pilsētniekiem. Es neesmu šāda lēmuma piekritējs”.


Написать комментарий