Vēl vienam Daugavpils novada pagastam parādījās savs oficiālais ģerbonis

foto: svente.lv
foto: svente.lv

Kā Daugavpils novada domes preses konferences gaitā paziņoja izpilddirektore Vanda Kezika, vēl vienam pagastam ir parādījies Heraldikas komisijas apstiprināts ģerbonis. 

Šoreiz par laimīgo ģerboņa ar zvana attēlu uz zila fona īpašnieku kļuva Sventes pagasts.

„Ģerboņu svētki ir ļoti svarīgs pasākums it īpaši tiem, kuri tajos piedalās, tādēļ mēs esam pārliecināti, ka Sventes vidusskolas skolēni, kuri apmeklēja valsts prezidenta pieņemšanu, zinās un mīlēs savu ģerboni”, – atzīmēja V. Kezika.

Neskatoties uz to, ka novada domes izpilddirektore jaunu pagastu ģerboņu parādīšanos uztver kā pozitīvu parādību, tomēr ietekmēt, lai pagastu pārvaldes aktīvi izstrādātu savu simboliku, pašvaldības plānos neietilpst: „Uz šo brīdi 6 novada pagastiem ir savi oficiālie ģerboņi, tomēr īpašas nepieciešamības, lai katram pagastam būtu savs ģerbonis, nav”.  

Atgādināsim, ka Sventes pagasta delegācija pagasta pārvaldes priekšsēdētājas Brigitas Vasiļevskas, Sventes pagasta Tautas nama vadītāja Viktora Petaško, Sventes vidusskolas 9 skolēnu un 2 pedagogu, kā arī ģerboņa skices autores Silvas Veronikas Linartes, datorgrafikas speciālista Andra Pudāna, un, protams, Daugavpils novada domes priekšsēdētājas Janīnas Jalinskas sastāvā 24. oktobrī piedalījās Ģerboņu svētkos Melngalvju namā.



Написать комментарий