Svinīgie pasākumi par godu LR Neatkarības proklamēšanas 95. gadadienai notiks katrā Daugavpils novada pagastā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā Daugavpils novada domes preses konferences gaitā paziņoja izpilddirektore Vanda Kezika, svinīgie pasākumi par godu LR Neatkarības proklamēšanas 95. gadadienai notiks katrā Daugavpils novada pagastā.

Pēc Vandas Kezikas vārdiem pagastos galvenokārt ir ieplānoti svētku koncerti, lāpu gājieni un patriotisko filmu noskatīšanās, tomēr detalizētāku informāciju par svinīgo pasākumu norises vietu un laiku var atrast Daugavpils novada novembra pasākumu plānā.

Protams, ka par lielāko pasākumu, kurš veltīts valsts svētkiem, kļūs novada svinīgais pasākums, kurš notiks Daugavpils novada Kultūras centrā 15. novembrī plkst. 16:00.

„Tradicionāli svinīgās ceremonijas laikā mēs godājamākajiem, talantīgākajiem, čaklākajiem un aktīvākajiem novada iedzīvotājiem pasniegsim balvu „Gada cilvēks”, pateicības un goda rakstus”, – atzīmēja V. Kezika.

Turklāt Lielajā Mežaparka estrādē (Rīgā) notiks grandiozs pasākums, kura gaitā tiks izlikts vislielākais Latvijas karogs, kura izmēri sastādīs 1050 m2, kā arī tiks demonstrēti valsts novadu karogi un ģerboņi. Šajā pasākumā piedalīsies arī Daugavpils novada pašvaldība. Turklāt pēc izpilddirektores vārdiem par godu valsts svētkiem tiks laista klajā brošūra par visiem karogiem, ģerboņiem, to radīšanas vēsturi un nozīmi, kurā parādīsies informācija arī par Daugavpils novadu.  


Написать комментарий