Aizsardzības komisija: policistiem piketa laikā būs lielākas pilnvaras sabiedriskās kārtības nodrošināšanai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Policistiem piketa, sapulces un gājiena laikā turpmāk būs lielākas pilnvaras sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanai,” norāda Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Komisija otrdien, 5.novembrī, izskatīšanai Saeimā galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus likumā „Par sapulcēm, gājieniem un piketiem”. Likumprojekts arī precizēs un papildinās pašvaldību tiesības attiecībā uz šo pasākumu ierobežošanu vai aizliegšanu, ziņo Saeimas preses dienests.

Ja pasākums noteiktajā laikā traucēs citus iepriekš pieteiktus pasākumus, radīs būtiskus šķēršļus transportam vai gājējiem vai apdraudēs citu cilvēku tiesības un drošību, policisti sabiedriskās kārtības nodrošināšanai varēs noteikt ierobežojumus pasākumam neatkarīgi no pašvaldības lēmuma. 

Grozījumi papildinās likumu ar jaunu pantu, paredzot pašvaldībai tiesības noteikt ierobežojumus pasākuma vietai, laikam un veidam. Pašvaldība varēs aizliegt pasākuma norisi, ja tiks secināts, ka tā rīkošana apdraudēs citu cilvēku tiesības, demokrātisko valsts iekārtu, sabiedrības drošību, labklājību vai tikumību un ja minētos apdraudējumus nebūs iespējams novērst, nosakot pasākumam ierobežojumus.

Aizsardzības komisijas deputāti vakar arī atbalstīja priekšlikumu, kas noteic, ka sapulcē izmantotajām skaņas iekārtām jābūt pieteiktām vienlaikus ar pasākumu.

Likumprojekts arī precizē sapulces, gājiena un piketa definīcijas. Tāpat grozījumi precizē gadījumus, uz kuriem šī likuma normas neattiecas.

Grozījumi likumā „Par sapulcēm, gājieniem un piketiem” vēl trešajā galīgajā lasījumā jāskata Saeimai.


Написать комментарий