Šie Latgales puiši bija sava pagasta lepnums. Abu brāļu dzīvība izdzisa uz autoceļa

foto: ekrānuzņēmums no Facebook
foto: ekrānuzņēmums no Facebook

Kolosāli, talantīgi cilvēki, lieliski dēli saviem vecākiem, pagasta prieks un lepnums, puiši ar mērķi dzīvē un gribasspēku to sasniegt – tā par bojā gājušajiem brāļiem – Jāni un Edgaru saka līdzcilvēki.

Ar lieliem mērķiem, un nākotnes cerībām, kurus sasniegt vairs nebūs iespējas. Autoavārija izdzēsusi abu jauno cilvēku dzīvības.

Sestdienas vēls vakars izrādījies liktenīgs diviem jauniem puišiem no Rugāju novada Latgalē. Automašīnai iebraucot upē, bojā gājuši 23 un 21 gadu veci vīrieši. Pēc policijas sniegtās informācijas, negadījums noticis, jo automašīnas vadītājs netika galā ar automašīnas vadību. 

Kā pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele, negadījums noticis uz Kozupes ceļa. Ierodoties notikuma vietā, glābēji ieraudzīja vieglo automašīnu, kas uz jumta bija piezemējusies upē. Abus bojā gājušos nācies atbrīvot no spēkrata, izmantojot VUGD speciālistu palīdzību. Diemžēl jauno puišu dzīvības izdzisušas turpat negadījuma vietā. 

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Anastasija Laizāne informē, ka avarējusī bija „Opel” markas automašīna. Pašlaik tiekot skaidroti lietas apstākļi un par notikušo sākts kriminālprocess. 

Kā portālam Kasjauns.lv stāsta Rugāju novada pašvaldībā, abi puiši – Edgars un Jānis bijuši patiesi veiksmīgi un talantīgi cilvēki. Vienmēr piedalījušies visos pagasta rīkotajos pasākumos, daudz sportojuši, spēlējot gan futbolu, gan basketbolu. „Vecākais brālis Jānis bija students Latvijas Lauksaimniecības universitātē, arī Edgars mācījies, savu nākotni saistot ar jūrniecību. Abi brāļi bija tiešām centīgi, skolā vienmēr bija vislabākās atzīmes, sasniegumi mācībās, ļoti gudri puiši,” stāsta Rugāju novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Balode. 

Arī Rugāju novada vidusskolas direktore Inese Feldmane par Edgaru un Jāni saka tikai labākos vārdus. „Skolā abiem bija ļoti labas sekmes, zemāku vērtējumu par 8 nebija. Viņi nesa skolas vārdu, piedaloties dažādās olimpiādēs, tie bija jaunieši ar ieaudzinātām vērtībām, un izpratni par dzīvi. Neviens pasākums nebija iedomājams bez Jāņa un Edgara klātbūtnes. Par sasniegumiem viņiem pat tika piešķirts Ministru kabineta atzinības raksts – Latvija ar Jums lepojas,” portālam Kasjauns.lv stāsta Inese Feldmane. 
Lai gan šo nedēļu skolā bija paredzēts pavadīt Mārtiņdienas zīmē – rīkojot dažādas aktivitātes, skolas direktore atzīst, ka šī skolā būšot klusa nedēļa. Noteikti tikšot iedegtas svecītes, un no puišiem atvadīties skolas pārstāvji došoties arī uz kapiem. 

Kopumā pagājušās brīvdienas bijušas traģiskas – 154 satiksmes negadījumos bojā gājuši seši cilvēki, un 37 cietuši, portālu Kasjauns.lv informē Valsts policijas pārstāve Lita Juberte. Tāpat pieķerti 88 dzērājšoferi, no kuriem 48 reibumā sēdušies pie automašīnas stūres, pārējie 40 vadījuši velosipēdu, mopēdu, vai motociklu. 


Написать комментарий