«Draudzības spēks» – rudens brīvdienu devīze Dagdas novada jauniešu centrā

foto: dagda.lv
foto: dagda.lv

„Draudzības spēks”- šī devīze bija pamatā vairākām Dagdas novada jauniešu iniciatīvu centra aktivitātēm, kas tika organizētas skolēnu rudens brīvdienās.

Kā informē Dagdas novada portāls, centra apmeklētāji iesaistījās gan intelektuālajās un sporta spēlēs, radošajās darbnīcās, amerikāņu angļu valodas, hip - hop un Austrumdeju nodarbībās, gan skatījās saistošās videofilmas, gan paši tās veidoja. Taču daudziem bērniem un jauniešiem Centrs paliek par vienīgu vietu, kur omulīgā vidē var vienkārši satikties ar draugiem un arī tādā veidā jauki pavadīt brīvo laiku. Draugu lokā ir vieglāk apliecināt un attīstīt savus talantus, tāpēc tika nolemts nedēļas nogalē uz Centru aicināt draugus no Šķaunes pagasta - Latvijas Sarkanā krusta Krāslavas, Dagdas, Aglonas novadu komitejas Šķaunes nodaļas „Māmiņu centra” apmeklētājus - bērnus un māmiņas, kā arī pagasta jauniešus. 

Dagdas JIC aktīvākie jaunieši ciemiņiem sniedza nelielu priekšnesumu - pasakas “Draudzības spēks” improvizāciju un dziesmu ģitāras pavadījumā. Lai kopīgajā tikšanās reizē ikviens izjustu draudzības garu, bija organizētas vairākas aktivitātes visu vecumposmu dalībniekiem. Bērni  brīvo laku pavadīja kopīgās mūsdienu spēlēs, rotaļās, kā arī darbojās  radošajās darbnīcās.

Jaunieši devās uz Centra otro ēku "Parka rozēm", kur arī neformālā vidē saturīgi pavadīja brīvo laiku  un pie tējas tases kopā ar Dagdas novada jaunatnes lietu speciālisti S.Ilatovsku diskutēja par  jauniešiem aktuālām tēmām. Savukārt  māmiņas labprāt iesaistījās  psihologes T. Rukmanes organizētajā nodarbībā  “Kā izdzīvot pārmaiņu apstākļos” un ,darbojoties ar fizioterapeiti N.Siļineviču,  uzlaboja labsajūtu un guva svarīgu informāciju  par fizioterapijas iespējām gan Dagdas novadā, gan ārpus tā.  

Pasākums bija izdevies, to varēja just pēc sirsnīgās atmosfēras un dalībnieku  pozitīvā noskaņojuma.



Написать комментарий