Izraēla piedāvāja novilkt robežu pa sienu, bet palestīnieši to uzskata par nelikumīgu

foto: respublika-kaz.info
foto: respublika-kaz.info

Izraēlas pārstāvji pārrunu laikā ar palestīniešiem paziņoja, ka nākamās Palestīnas valsts robeža jānovelk pa sienu, kura atdala arābu apmetnes no ebreju apmetnēm. 

Palestīnieši uzstājas par 1967. gada robežu atjaunošanu, ziņo Aljazeera.

Informācija par šo iniciatīvu parādījās uzreiz vairākos vietējos MIL dažas stundas pirms ASV valsts sekretāra Džona Kerija ierašanās reģionā. Viņš piedalīsies kārtējā konflikta noregulēšanas pārrunu raundā.

Iepriekš palestīnieši paziņoja, ka viņu valsts robežai jāiet pa tā saucamo „Zaļo līniju”, tas ir, pa Izraēlas – Jordānas 1967. gada robežu. Izraēla paziņoja, ka apsvērumu virknes dēļ tas nav iespējams, bet savu iespējamās robežas versiju ar Palestīnu ebreju valsts pārstāvji nepiedāvāja. – ziņo baltinfo.ru.  

Palestīnieši pagaidām atsakās pieņemt sienu, kuru sauc par „nelikumīgu aparteīda sienu” kā nākamo robežas atskaites punktu. Pēc Palestīnas puses domām šī siena ir tikai viņu zemju zagšanas līdzeklis, jo par 85% tā atrodas 1967. gada robežu iekšienē.

Izraēla uzstāj, ka siena ir ļoti svarīgs cīņas ar terorismu instruments, jo pēc tās izveidošanas teroraktu skaits valstī būtiski samazinājās.  


Написать комментарий