ASV varas iestādes deva Lepsam iespēju atgriezties: viņam jāpārtrauc attiecības ar Ļeontjevu

foto: intermedia.ru
foto: intermedia.ru

Amerikā dziedātāju aicina iesniegt protestu par viņa iekļaušanu „melnajā sarakstā”. 

Par nosacījumu aizliegumu atcelšanai kļūs pierādījums, ka Lepss nav saistīts ar kriminālo autoritāti.

Grigorija Lepsa „Amerikas lietā” ir iezīmējusies sakustēšanās. Ieklausoties Krievijas varas iestāžu protesta notās, ASV aicina dziedātāju iesniegt apelāciju par viņa vārda ierakstīšanu „melnajā sarakstā”.

Kā oficiāli paziņoja ASV Finanšu ministrijas pārstāvis Džons Salivans, ja dziedātājs uzskata, ka tas ir noticis kļūdas dēļ, viņš var vērsties mūsu ASV Finanšu ministrijas profila struktūrvienībā. Lūgumā viņam ir jānorāda, ka viņš nav saistīts ar Vladislavu Ļeontjevu, kurš tiek uzskatīts par postpadomju puišu „autoritāti” un atrodas ASV „melnajos sarakstos” no 2012. gada februāra, vai ir pārtraucis attiecības ar viņu, – ziņo gudok.ru.

Pēc ierēdņa vārdiem tikai šādā veidā Grigorijs Lepss var sev atgriezt ASV varas iestāžu uzticību un pierādīt savu uzticamību. Tāpat Salivans atzīmēja, ka šādā lūgumā nav nekā pazemojoša, šādi pieprasījumi nereti tiek iesniegti.

Atzīmēsim, ka Krievijas dziedātājs tā arī nesaņēma no ASV varas iestādēm oficiālu apsūdzību par sakariem ar krievu mafiju. Mākslinieka palīdze Maija Serikova paziņoja, ka viņas priekšnieks nav saņēmis nekādus paziņojumus no ASV orgāniem par viņam izvirzītajām pretenzijām. Viņa atzīmēja, ka neatkarīgi no šīs lietas atrisinājuma, Grigorijs Lepss tuvākajos gados neplāno doties uz ASV.

Tāpat viņa apliecināja, ka dziedātājam nekad nav bijuši un nebūs ārzemju kontu.

Atgādināsim, ka iepriekš Kremlī apgalvoja, ka personīgi sekos Grigorija Lepsa skandālam. Prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka visas apsūdzības pret Krievijas dziedātāju ir jāpierāda. „Kremlī rēķinās ar to, ka saņems detalizētāku informāciju par šādas Amerikas varas iestāžu rīcības iemeslu”, – paziņoja Dmitrijs Peskovs.

Ierēdnis uzsvēra, ka Lepss ir Krievijas pilsonis, bet tas nozīmē, ka viņa interešu aizstāvēšana ir tikpat svarīga kā jebkura cita Krievijas pilsoņa aizstāvēšana. Par skandāla iemeslu kalpoja informācija par to, ka pazīstamais dziedātājs ir iekļauts ASV Finanšu ministrijas „melnajā sarakstā”.


Написать комментарий