Daugavpils pilsētas 2014.gada budžets: mērs apsolīja, ka pilsētniekiem ziņos, kādām iestādēm un kādiem mērķiem nepieciešamais finansējums tiks iedalīts vai neiedalīts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis ierosināja pašvaldības mājas lapā publicēt pilsētnieku priekšlikumus par „guļošo policistu” ierīkošanu, lai pārliecinātu VAS „Latvijas valsts ceļi” par to nepieciešamību, sakarā ar ko portāls Gorod.lv uzdeva jautājumu, vai būtu iespējams publicēt arī pašvaldības iestāžu priekšlikumus un tāmes, kuras tās iesniedza 2014.gada budžeta izstrādei.

Atgādināsim, ka preses konferences gaitā J.Lāčplēsis paziņoja, ka bez publiskās diskusijas VAS „Latvijas valsts ceļi” dažreiz ir visai grūti pārliecināt, tādēļ pilsētnieku priekšlikumi tiks publicēti Domes mājas lapā. Tādējādi Dome pasargās sevi no pretenzijām, ja valsts struktūra atteiksies ierīkot „guļošos policistus”.

Iespējams, šo pieeju varētu izmantot arī gadījumā ar Daugavpils pilsētas 2014.gada budžeta izstrādi, jo pilsētas mērs ir ziņojis, ka pašvaldības iestādes esot iesniegušas tāmes, kurās minētais finansējums par 7 miljoniem latu pārsniedz budžeta iespējas, un tāmes būs jāsamazina. Loģiski, ka Domes iestādes (piemēram, Komunālās saimniecības pārvalde, Kultūras pārvalde utt.) nākotnē atsauksies uz to, ka viņiem netika iedalīts prasītais finansējums.

Lai pilsētnieki varētu par to pārliecināties, Dome varētu publiskot informāciju par iestāžu pieprasīto finansējumu un to, kam tika piešķirts domātais finansējums un kam – atteikts. Komentējot augstākminēto, pilsētas mērs atzīmēja:

„Manuprāt, tas ir iespējams. Informāciju var saņemt no Budžeta komisijas, tā nav slepena. Taču ar tās publicēšanu rastos problēmas – tas ir liels informācijas apjoms, vairākas tāmes, daļa informācijas nav sagatavota elektroniskā veidā. To var saņemt, bet diez vai var publicēt”, teica pilsētas mērs, apliecinot, ka nepieciešamības gadījumā portāls Gorod.lv varēs saņemt informāciju par to, kādiem mērķiem iestādes lūdza finansējumu un kādā daļā tām tika atteikts.


Написать комментарий