Nīderlande ir gatava uzņemt Krievijas gejus

foto: rbcdaily.ru
foto: rbcdaily.ru

Nīderlandes Ārlietu ministrijas vadītājs piedāvāja homoseksuāļu kopas pārstāvjiem, kuri dzīvo Krievijā, patvērumu savā valstī.

Francis Timermanis – Nīderlandes ārlietu ministrs paziņoja, ka viņa valsts varētu sniegt patvērumu Krievijas pilsoņiem, kuri jūt spiedienu un spaidus tādēļ, ka ir pieņemts likums par geju propagandu. Par to ziņo aģentūra „Interfaks” ar atsauksmi uz Nīderlandes informatīvo portālu Dutch News. 

ĀM vadītājs atzīmēja: „Necilvēcīgā izturēšanās jāuzskata par nopietnu cilvēka tiesību pārkāpumu un jākļūst par patvēruma sniegšanas iemeslu”.

Tāpat pēc ministra domām netradicionālās seksuālās orientācijas pārstāvji, kuri dzīvo Krievijā, var kļūt par diskriminācijas objektiem tādēļ, ka ir pieņemti šādi pretgeju likumi. Ministrs paziņoja, ka šādā gadījumā cilvēki tiek pakļauti diskreditācijas bīstamībai gan no „Krievijas varas iestāžu”, gan arī no „atsevišķu pilsoņu” puses, kuri neatzīst cilvēka seksuālo brīvību.

Turklāt Francis Timermanis neprecizēja, vai patvēruma piešķiršana dažiem Krievijas pilsoņiem ir viņa personīgā iniciatīva, vai arī tā ir saskaņota ar Nīderlandes valdību.


Написать комментарий