Baltkrievijas piegādātāji uzskata, ka Daugavpils pilsētas mēra vizīte rūpnīcā situāciju ar tramvaju piegādi padarītu skaidrāku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piegādātāju apvienības AAS „Белкоммунмаш” un SIA „Agmen Consulting Bureau” pilnvarotā persona Sergejs Batrakovs paziņoja portālam Gorod.lv, ka piegādātāji ir apņēmības pilni izpildīt savas saistības un piegādāt tramvajus Daugavpilī.  

Pirms kāda laika Daugavpils pilsētas domi apmeklēja delegācija, kuras sastāvā bija piegādātāju pārstāvji un Baltkrievijas Ģenerālkonsuls Daugavpilī.

Nākamnedēļ Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis plāno apmeklēt AAS „Белкоммунмаш”, lai situāciju izvērtētu uz vietas. Pēc viņa vārdiem, piegādātājiem būs jāpieņem lēmums: viņi atsakās no projekta, un tiek izsludināts jauns konkurss vai viņi maksā soda naudu un turpina piegādāt vagonus.

Sergejs Batrakovs paskaidroja, ka patlaban neviens nevar konkretizēt prasības, kuras tiek izvirzītas tramvajiem, kuri tiek piegādāti Daugavpilī. Pēc viņa vārdiem, līdz šim laikam neesot pieņemts lēmums par pagaidām vienīgā piegādātā tramvaja pieņemšanu. „Tramvajam jāatbilst noteiktiem standartiem, bet kādiem, nav zināms. Daugavpils pilsētas dome un Tramvaju uzņēmums paziņoja, ka attiecīgie dokumenti ir nosūtīti ministrijai, kur tos izskatīs. Jo ilgāk nepieņemtais tramvajs atrodas depo, jo lielāka ir soda nauda”, uzskata S.Batrakovs.

Piegādātāju apvienības pilnvarotā persona pastāstīja, ka tiekoties ar pilsētas mēru, Baltkrievijas uzņēmuma vadītājs paziņoja, ka esot iegādāti 60% nepieciešamo sastāvdaļu, un minētie tramvaji projekta ietvaros var tikt izmantoti tikai mūsu pilsētā.

„Cerams, ka Jāņa Lāčplēša vizīte rūpnīcā tomēr notiks, un ledus izkustēsies. Galvenā problēma ir saistīta nevis ar dokumentu tulkošanu latviešu valodā, bet ar to, ka Daugavpils pilsētas vadība pieprasa noteiktu standartu apliecinājumu. Jāatzīmē, ka tramvaju standarti nepastāv, tādēļ šobrīd tramvajus pielāgo dzelzceļu vagoniem. Var salīdzināt ēzeli un mūli: šie dzīvnieki ir līdzīgi, tomēr ļoti dažādi”, paziņoja Sergejs Batrakovs.


Написать комментарий