«Točku» kratīšanas laikā atsavināts nelegālais alkohols un cigaretes

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Veicot izmeklēšanas un operatīvus pasākumus cīņā ar nelegāla alkohola pārdošanas vietām, aizvadītās nedēļas nogalē Daugavpilī, tika veiktas kratīšanas alkohola un cigarešu pārdošanas vietās, ziņo Valsts policijas prese dienests.

Tā saucamās "točkas" atradušas 18.novembra ielā (Vecstropu virzienā) – viena bija ierīkota dzīvoklī, otra blakus privātmājā. Abas bijušas diezgan bieži apmeklētas.

Kratīšana minētajās vietās tika veikta kriminālprocesa ietvaros, kas pirms kāda laika bija uzsākts pēc Krimināllikuma 221.2 panta 1.daļas „Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums”. Kopumā no divām točkām policijas darbinieki atsavinājuši vairāk nekā 300 litrus nezināmas izcelsmes alkohola un 25 700 cigaretes bez LR akcīzes markām. Saistībā ar minēto policija pārbaudīs divas sievietes (1963., 1962.g.dz.), kurām arī pieder minētā saimniecība.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšanas darbības. Krimināllikuma 221.2 panta 1.daļa nosaka, ka par minēto noziegumu paredzēta  brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.


Написать комментарий