J. Lāčplēsis pastāstīja, kā uzņēmums “Binders” atkal uzvarēja lielā Daugavpils konkursā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv palūdza Daugavpils mēru Jāni Lāčplēsi pastāstīt, kā tas ir noticis, ka uzņēmums „Binders” atkal uzvarēja pietiekami lielā konkursā par tiesībām veikt ielu rekonstrukcijas darbus projekta „Daugavpils Ziemeļu rūpniecības zonas infrastruktūras attīstība” pirmās kārtas ietvaros par summu 2,4 milj. latu, jo, kā zināms, pašreizējā domes vadība kritizēja iepriekšējo par to, ka daudzos konkursos uzvar tieši šis uzņēmums.

„Pirmkārt, ja es esmu ļoti neapmierināts ar konkursiem, kuri notika iepriekšējās vadības laikā, tad tādēļ, ka cenas, kuras ieguva pilsēta, pārsniedza tāmes projektu. Un mūsu projektos, kurus kā mēs sakām, mēs veicam par Eiropas naudu, bieži tiek ieguldīts gandrīz tikpat naudas, bet var būt arī vairāk nekā Eiropas naudas. A13, uzņēmuma „Daugavpils ūdens” projekts, kuros tāmju sadārdzinājums sastādīja vairāk nekā 3 milj., tramvaju projekts (gan tramvaju iegāde, gan sliežu rekonstrukcija). Viss notiek ar sadārdzinājumu, kurš sasniedz miljonus latu. Un tieši tas mūs neapmierina.

Kas attiecas uz Ziemeļu rūpniecības zonas rekonstrukcijas projektu, vajadzēja mainīt tikai attieksmi. Izrādās, ka var saņemt priekšlikumu no tiem pašiem būvniekiem, kurš bija lētāks, nevis dārgāks nekā tāmes. Bet, ja priekšlikums ir lētāks nekā tāmes, un tas ir noformēts saskaņā ar likumdošanas prasībām, protams, mēs to pieņemam”, – paziņoja Jānis Lāčplēsis.

Atbildot uz jautājumu, vai tas nozīmē, ka jautājums nav uzņēmumā, bet priekšlikumā, mērs atbildēja: „Jautājums ir apstāklī, kādus priekšlikumus gaida, un kam tie ir izdevīgi. Pilsētai un pilsētniekiem vai tiem, kuri to visu organizē”.

Atbildot uz jautājumu, uz kā rēķina varēja sasniegt Ziemeļu rūpniecības zonas projekta palētinājumu (pēc vicemēra Dmitrija Rodionova vārdiem tas sastādīja 100 tūkst. latu), J. Lāčplēsis paziņoja:

„Kā varēja panākt sadārdzinājumu, es nezinu. Lai panāktu palētinājumu, vienkārši ir jāstrādā ar tehnisko dokumentāciju un pretendentiem. Un viņi saprot, ka pilsēta neatbalstīs nepamatotu cenu kāpumu vai kaut kādas finanšu papildplūsmas. Tāds nav mūsu mērķis, bet, kādi ir pasūtītāja mērķi, izpildītāji zina”.

No savas puses atzīmēsim, ka, piemēram, Ziemeļu rūpniecības zonas ielu rekonstrukcijas projekta konkursā piedalījās 5 uzņēmumi, no kuriem tika izvēlēts tieši uzņēmums „Binders”. Uzņēmuma „Daugavpils ūdens” projekta 4. kārtas būvniecības konkursā uzvarēja arī tas pats uzņēmums, bet veikt darbus pieteicās 6 uzņēmumi. Tāpat notika arī vairākumā citu konkursu, kuros par uzvarētāju kļuva uzņēmums „Binders”. Tas nebija vienīgais pretendents, bet uzņēmuma priekšlikumu izvēlējās kā pašu piemērotāko.


Написать комментарий