J.Dukšinskis: Lai Saskaņas pamatskola varētu izmantot bijušās 5.pamatskolas telpas, jāveic remonts, kas izmaksās aptuveni miljonu latu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” vēsturiskās ēkas rekonstrukcija tuvojas noslēgumam, un daļa vidusskolas skolēnu vairs neizmantos bijušās 5.pamatskolas telpas.

Kas notiks ar bijušās 5.pamatskolas ēku, un vai joprojām tiek plānots, ka uz šīm telpām pārcels Saskaņas pamatskolu, mums pastāstīja pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis:

„Tiek izskatīti dažādi varianti. Viens no tiem ir saistīts ar Saskaņas pamatskolu, jo minētās telpas ir domātas skolu vajadzībām (tur atrodas sporta komplekss, īpašais aprīkojums, sporta laukums, ēdnīca utt.), tāpēc tika plānots, ka Saskaņas pamatskola izmantos šīs telpas, atbrīvojot pašreizējo ēku, kura tiks izmantota citām vajadzībām, iespējams, „Saules skolas” un citu iestāžu vajadzībām.

Tomēr, lai Saskaņas skolu varētu pārcelt uz bijušās 5.paamtskolas telpām, tajās jāinvestē līdzekļi. Saskaņā ar tāmēm, iekšējā rekonstrukcija izmaksātu aptuveni miljonu latu, jo skola nav labā stāvoklī. No ārpuses tā izskatās normāli, bet tajā jāmaina ēdnīcas, vairāku kabinetu aprīkojums, jāremontē elektroapgādes tīkli, apkures sistēma utt. Uzreiz visu nevar izdarīt, tikai pakāpeniski. Turklāt „Saules skola” ziņo, ka tai nepietiek ar rekonstruētās ēkas kabinetiem, tādēļ lūdz iespēju izmantot arī bijušās 5.pamatskolas ēku Parādes ielā, jo skolai esot nepieciešami vēl aptuveni 25 kabineti, un tas ir daudz”.

Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks piebilda, ka minēto jautājumu nevar atrisināt uzreiz, jo Saskaņas pamatskola nevar būt pārcelta uz bijušās 5.pamatskolas telpām, kamēr tās nav izremontētas. Remontam nepieciešamie līdzekļi esot paredzēti budžeta projektā, tomēr nav zināms, kad remontdarbi varētu tikt uzsākti, atzīmēja Jānis Dukšinskis.


Написать комментарий