Daugavpils novada pašvaldības dzīvokļiem nepieciešams remonts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novadā gandrīz nav pašvaldības dzīvokļu dzīvošanai piemērotā stāvoklī, preses konferences gaitā paziņoja Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika. 

Lai noskaidrotu sīkāku informāciju, portāls Gorod.lv griezās pie Daugavpils novada domes Īpašuma nodaļas vadītājas Vasilisas Pudovkinas, kura apstiprināja preses konferencē dzirdēto.

„Jāatzīmē, ka patlaban ir brīvi 96 dzīvokļi, tomēr tikai 10 no tiem ir dzīvošanai piemērotā stāvoklī, pārējos ir nepieciešams remonts”, paziņoja Vasilisa Pudovkina.

Pēc Īpašuma nodaļas vadītājas vārdiem, saprotams, ka maznodrošinātās ģimenes, bāreņi un jaunās ģimenes, kurām pienākas pašvaldības palīdzība un kuras gaida dzīvokļa piešķiršanu, vēlētos saņemt dzīvokli, kuram nav nepieciešams kapitālremonts, jo vienkārši nevar to atļauties.

„Šajā sakarā tiek apspriesta iespēja īstenot programmu, kuras ietvaros nākamgad pašvaldībai piederošajos dzīvokļos tiktu veikti remontdarbi, tomēr pagaidām nav skaidrības, vai jāremontē dzīvokļi, kuri nav pieprasīti, tie atrodas Višķu pagastā, Līgatnē un Luknā, kā arī Nīcgales pagastā. Īpašuma nodaļa risina šo jautājumu”, pastāstīja V.Pudovkina.

Jāatzīmē, ka, tāpat kā iepriekš, Daugavpils novada maznodrošinātie nevēlas dzīvot dzīvokļos, kuri atrodas tālu no pilsētas un izvēlas pašvaldības dzīvokļus Daugavpils tuvumā vai pagastos ar attīstītu infrastruktūru.


Написать комментарий