Bīstamās braukšanas dēļ Monrovijā aizliedz mototaksometrus

foto: zyalt.livejournal.com
foto: zyalt.livejournal.com

Libērijas varasiestādes aizliegušas valsts galvaspilsētā Monrovijā motociklu taksometru izmantošanu, kas ir nozīmīgs pārvietošanās veids daudziem iedzīvotājiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Motociklisti tiek apsūdzēti nevērīgā braukšanā un satiksmes negadījumu izraisīšanā, kas "laupa vērtīgās dzīvības". Policija uz ceļiem izveidojusi kontrolposteņus, lai nodrošinātu aizlieguma ievērošanu.

Privātie mototaksometri ir galvenais transporta veids Monrovijā un daudzās citās Āfrikas pilsētās. Dažkārt uz tiem pārvietojas pieci cilvēki paredzēto divu vietā, norāda BBC.

Tagad ikvienam pieķertajam motociklistam tiks konfiscēts braucamrīks un piemērots 200 dolāru (104 lati) naudassods, teikts policijas paziņojumā. Vēlāk policijas pārstāvis BBC precizējis, ka paziņojumā ir pārrakstīšanās kļūda – sods būs 20 dolāri (10 lati).

Aizliegums nozīmē, ka simtiem cilvēku uz darbu jādodas ar kājām pat desmit kilometru lielus attālumus. Monrovijā, kur dzīvo miljons iedzīvotāju, ir tikai daži bēdīgas kvalitātes ceļi, kuru izbraukšanai ērti ir motocikli.

Pilsoņu karā smagi cietušajā pilsētā nav dzelzceļa un ir tikai daži satiksmes autobusu maršruti, norāda BBC.

Šī nav pirmā reize, kad valdība vēršas pret mototaksometriem. Agrāk šogad stājās spēkā aizliegums tiem braukāt pēc desmitiem vakarā.


Написать комментарий