Skandāls Vācijā: Lejassaksijā gaļas produktus ražoja no bojātām izejvielām

foto: hronika.info
foto: hronika.info

Kārtējais „gaļas” skandāls uzņem apgriezienus Vācijā, kur Oldenburgas pilsētas prokuratūras darbinieki pārbauda viena Lejassaksijas gaļas pārstrādes uzņēmuma produkciju, kura, iespējams, ir izgatavota no bojātām izejvielām, – ziņo Vācijas laikraksta FAZ portāls.

Pēc izdevuma datiem prokuratūras darbinieki Badbenhtaimas pilsētas uzņēmumu tur aizdomās par to, ka tas uz savas produkcijas iepakojuma nenorāda, kā tas ir paredzēts Vācijas likumdošanā, ziņas par gaļas mehānisko pārstrādi. Turklāt šī uzņēmuma vadību tur aizdomās par viltotu eksporta veterināro sertifikātu saņemšanu, kuri ļauj slēpt gaļas izcelsmi.

Pēc prokuratūras pārstāvja vārdiem Badbenhtaimas pilsētas uzņēmuma gaļas produkcijas paraugus tikai pagājušajā gadā ņēma divas reizes – jūnija un oktobrī.

Skandāls ap Badbenhtaimas pilsētas gaļas pārstrādes uzņēmumu sākās pēc tam, kad viens no šī uzņēmuma darbiniekiem intervijā televīzijas kanālam ARD paziņoja: „Tiek piegādāta arī nozaļojusi gaļa. Mēs, strādnieki norādām, ka gaļa jau ir bojāta, bet mums saka, ka mums vienalga to jāpārstrādā, un mēs metam to mašīnās”.

Atgādināsim, ka paaugstināta uzmanība pret gaļas un piena produkciju Eiropas patērētājiem radās pēc lieliem skandāliem gada sākumā, kuru gaitā tika noskaidrots, ka Spānijas AhorraMas un Īrijas Silvercrest Foods burgeros tiek izmantota zirgu gaļa, kaut gan uz iepakojuma ir norādīta liellopu gaļa. Daudzo pārbaužu laikā, kuras Eiropā notika pēc šī skandāla, zirgu gaļu konstatēja arī Francijas, Vācijas, Itālijas un Zviedrijas gaļas produktos, – vēsta eurosmi.ru.  


Написать комментарий