Igauņi krietni labāk par latviešiem zina angļu valodu

foto: harborspb.ru
foto: harborspb.ru

Vērtējot kopumā 60 pasaules valstu iedzīvotāju angļu valodas zināšanas, Latvijas iedzīvotāji ierindoti 15.vietā, bet mūsu kaimiņi igauņi ir novērtēti krietni augstāk, un viņu zināšanas ierindotas ceturtajā vietā, liecina starptautiskās izglītības kompānijas "EF Education First" jaunākais "Angļu valodas zināšanas indekss".

Vislabākais angļu valodas zināšanu līmenis ir Zviedrijā, Norvēģijā un Nīderlandē. Ceturtajā vietā reitingā ierindota Igaunija, kurai seko Dānija, Austrija un Somija. Visas šīs valstis indeksā iekļautas "Ļoti augstas" profesionalitātes grupā.

Savukārt Polija, Ungārija, Slovēnija, Malaizija, Singapūra, Beļģija, Vācija, Latvija, Šveice un Portugāle pētījumā ierindotas "Augstas profesionalitātes" angļu valodas pratēju valstu grupā.

Kopumā angļu valodas zināšanas indeksā vērtētas 60 valsti un to noslēdz Irāka.

Šogad gadskārtējam indeksam pievienotas septiņas valstis - Igaunija, Slovēnija, Latvija, Ukraina, Šrilanka, Jordānija un Irāka. Vērtēta gan nav mūsu kaimiņu Lietuviešu angļu valodas prasme, kā arī dēļ nepietiekamas informācijas no šī pētījuma "izņemtas" Domenikas Republika, Sīrija un Pakistāna.

Pētījumā kopumā aptaujāti un vērtētas 750 000 pieaugušo angļu valodas prasmes.

"EF Education First" ir starptautiska izglītības kompānija, kas specializējas valodu apmācībā, mācību un dažādu kultūras apmaiņu programmu organizēšanā. Uzņēmums dibināts 1965.gadā Zviedrijā un ar vairāk nekā 400 skolām tas patlaban ir viens no lielākajiem apmācības uzņēmumiem pasaulē.


Написать комментарий