58% iedzīvotāju atbalsta ideju par valsts obligāto veselības apdrošināšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Veselības ministrija septembrī izskatīšanai valdībā pieteica likumprojektu, kas paredz Latvijā ieviest jaunu veselības aprūpes finansēšanas kārtību - valsts obligāto veselības apdrošināšanu, ko veidotu daļa no esošā iedzīvotāju ienākuma nodokļa, kā rezultātā valsts apmaksātie veselības aprūpes pakalpojumi būtu sasaistīti ar deklarētajiem un nomaksātajiem nodokļiem.

Lielākā daļa (58%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem atbalsta ideju par valsts obligāto veselības apdrošināšanu (17% - noteikti jā; 41% - drīzāk jā). To atklāj pētījumu aģentūras TNS veiktais pētījums.

Salīdzinoši biežāk starp idejas par valsts obligāto veselības apdrošināšanu atbalstītājiem ir iedzīvotāji ar salīdzinoši augstākiem ienākumiem.

Trešā daļa (30%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju neatbalsta ideju par valsts obligāto veselības apdrošināšanu (17% - drīzāk nē; 13% - noteikti nē). Salīdzinoši biežāk starp tiem, kuri pret ideju pauž negatīvu nostāju, ir cittautieši, nepilsoņi un iedzīvotāji ar salīdzinoši zemākiem ienākumiem.

Desmitajai daļai (12%) aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

 


Написать комментарий