Sieviete paniski baidās no dārzeņiem un 16 gadus ēd tikai ātrās uzkodas

foto:
foto:

Divdesmit vienu gadu vecā Feja Kempbela valkā 38. izmēra apģērbu un sver aptuveni 60 kilogramu.

Šķiet, sieviete ievēro veselīgu uzturu, kurā liela loma ir augļu un dārzeņu uzņemšanai, bet, kā izrādās, Feja tiem nav pieskārusies jau 16 gadu, iztiekot vien ar ātrajām uzkodām un našķiem, vēstī "Daily Mail".

Sieviete uzskata, ka viņai ir patoloģiskas bailes no augļiem un dārzeņiem, tāpēc viņas ēdienkarte sastāv no čīzburgeriem, picas un čipšiem. Vienīgais "auglis", ko Feja atļaujas apēst, ir augļu krāsvielas un smaržvielas gāzētajos dzērienos.

Kā informē mediji, Feja jau agrā bērnībā bija sevišķi izvēlīgs bērns, atsakoties ēst lielu daļu pārtikas produktu. Viņas māte meiteni pat veda pie dažādiem ārstiem, redzot, ka centieni Fejai slepus iemānīt gaļu un dārzeņus palikuši bez rezultātiem.

Meitenei tika diagnosticēts īpašs gremošanas traucējumu paveids, kas pēc dārzeņu vai augļu ēšanas izsauca grēmas, nespēju ēdienu pārstrādāt, radot pat fiziskas sāpes. Lai gan šo slimību bija iespējams ārstēt, Fejai tika atklāta arī lahanofobija – neizsakāmi reta slimība, kuras pamatā ir nepārvaramas bailes no dārzeņu apēšanas.

Pēc bērnu psihologa apmeklēšanas Feja uzsāka ēst picu, sieru un ātrās uzkodas.

"Jebkāda dārzeņa vai augļa apēšana manī izsauc fizisku nelabumu. Vien no domas, ka tie varētu tuvoties manai mutei, man kļūst slikti. Ja mana māte gatavo kādu dārzeņu ēdienu, es nevaru uzturēties virtuvē, jo pat ēdiena smarža mani šausmina. Mana ģimene vēlas, kaut es spētu ieturēt maltītes kopā ar viņiem, bet tas nav manos spēkos," atklājusi Feja.

Meitenes diena iesākas ar siera tostermaizi brokastīs, tad Feja ietur pusdienas, apēdot lielo picu, bet vakariņās meitene ēd čīzburgerus un čipšus.
Kartupeļi, kas pagatavoti kā čipši, ir vienīgais dārzenis, ko jauniete var apēst, un līdz 15 gadu vecumam tie bija Fejas ēdienkartes pamatā.

Neparastie ēšanas paradumi ir ietekmējuši arī meitenes privāto dzīvi, neļaujot doties uz randiņiem restorānos un nomainot tos pret ātro uzkodu ēstuvēm. Savukārt ārsti ir noraizējušies par Fejas veselības stāvokli, jo nepietiekamais uzturs var veicināt nopietnu slimību attīstīšanos.


Написать комментарий