Zvejnieks noķēra zinātnei nepazīstamu būtni ar ilkņiem un dzelkšņiem

foto: ldblog.jp
foto: ldblog.jp

Pie Borneo salas krastiem tika noķerta dīvaina būtne, kuras izskats stipri atšķiras no visām zinātnei pazīstamajām zivīm. 

Vietējie iedzīvotāji jau nosauca šo būtni ar dzelkšņiem par Dieva dāvanu.

Kā ziņo Borneo Post, pirms dažām dienām Malaizijas Miri pilsētas iedzīvotājs, 43 gadus vecais Sapars Mansors devās zvejot. 5 no rīta vīrietis jau atradās Dienvidķīnas jūras krastā un sāka makšķerēt.

Apmēram pēc stundas Sapars, kurš jau bija noķēris pietiekamu zivju daudzumu, grasījās atgriezties mājās, kad uz āķa pamanīja dīvainu būtni. Pēc vīrieša vārdiem savā dzīvē viņš nav redzējis neko tamlīdzīgu.

„Mēs ar draugu izgājām jūrā ar laivu, lai makšķerētu, – atceras Mansors. – Bet pēc stundas es izvilku no ūdens pārsteidzošu radījumu – tā bija neparastas formas zivs ar izspiestiem veidojumiem, kuri atgādināja ilkņus. Būtnes ķermenis pakāpeniski sašaurinājās uz astes pusi un bija klāts ar asiem dzelkšņiem. Ja godīgi, es pat nevaru iedomāties, kas ir šis dzīvnieks”.

Atgriezies mājās, zvejnieks demonstrēja lomu sievai un bērniem. Pārsteigtie mājinieki ilgi apskatīja jūras monstru, bet pēc tam nolēma nosaukt to par bruņu zivi.

„Jūras iemītnieks ieguva savu nosaukumu aso unikālas formas dzelkšņu dēļ, – saka Sapara sieva, 35 gadus vecā Sitija Kadarija. – Zvejnieki, kuriem mēs rādījām bruņu zivi, tā arī nespēja paskaidrot, kas tā ir par būtni. Mans vīrs tik tiešām noķēra unikālu un pārsteidzošu dzīvnieku”.

Sitija, kura uzskata aso būtni par Dieva dāvanu, nolēma to izkaltēt, lai uzglabātu kā ģimenes talismanu. „Tā ir Dieva dāvana, tāpēc mēs pret to saudzīgi izturēsimies”, – secināja sieviete.

Par zvejnieka lomu sāka interesēties „Saravakas mežu korporācijas” (SFC) speciālisti, kuri sāka pētīt noslēpumaino Dienvidķīnas jūras iemītnieku. Uz šo brīdi eksperti nesteidzas ar secinājumiem, dodot priekšroku izvairīties no žurnālistu jautājumiem.

„SFC speciālisti pagaidām nespēja identificēt zivi, kuru noķēra Miri iedzīvotājs, tādēļ tā joprojām atrodas izpētes procesā”, – paziņoja MIL pārstāvjiem SFC ģenerāldirektora vietnieks Osvalds Brakens Tisens.


Написать комментарий