Broka: Profesionālās kompetences trūkumu Bordānam nevar pārmest

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Kaut pašreizējais tieslietu ministrs Jānis Bordāns, kura atsaukšanu pieprasa Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA), ir zaudējis partijas politisko atbalstu, profesionālās kompetences trūkumu viņam pārmest nevar, tā šorīt LNT raidījumā 900 sekundesnorāda NA jaunā tieslietu ministra kandidāte Baiba Broka.

"No sadarbības viedokļa tīri profesionāli nav pamata pārmest Bordānam. Arī virkne iniciatīvu, kas virzītas ar manu līdzdalību vairāku gadu garumā, ir ar loģisku pēctecību nākušas. Šajā ziņā tiek pārspīlēti iemesli, kāpēc NA ir vērsusies pret Bordānu kungu kā tieslietu ministru," pauž Broka.

Tāpat viņa nepiekrīt, ka NA rīcībai pamatā būtu Bordāna iniciatīvas dažādos likumu grozījumos.

Taujāta par sponsoru interesēm, Broka saka, ka tikpat labi varētu runāt arī par citām interesēm. "Ja mēs gribētu atrast politisko retoriku, par ko runāt, tad neviens īsti nav paprasījis kaut tai pašai maksātnespējas administrācijai, vai viņi iebilst pret šīm iniciatīvām un grozījumiem. Manuprāt tā nav," domā Broka.

Viņa nekomentē, vai Bordāns ir pretdarbojies NA interesēm, taču norāda: "Arī pašu Demokrātisko patriotu pārstāvji ļoti atklāti pozicionē - mums ir savs ministrs valdībā. Šajā situācijā Bordāna kungam tika lūgs ļoti precīzi dot solījumu, ka viņš neizmantos savu pozīciju kā platformu savas publicitātes celšanai, lai pēc tam nākamajās Saeimas vēlēšanās startētu cita politiskā spēka sastāvā. Šāda veida apliecinājumu Bordāns nebija spējīgs dot," uzsver Broka.

Tāpat viņa norāda, ka konceptuāli ir gatava kļūt par tieslietu ministri un ļoti augstu novērtē partijas izrādīto uzticību.

Jau vēstīts, ka Nacionālās apvienības valdes un frakcijas kopsēdē otrdien, 5.novembrī, ar vienbalsīgu atbalstu pieņemts lēmums tieslietu ministra amatam virzīt Baibas Brokas kandidatūru.

Diskusija par iespējamo tieslietu ministra maiņu aizsākta pagājušajā piektdienā, 1.novembrī, kad Nacionālā apvienība nāca klajā ar paziņojumu par Bordāna izslēgšanu no partijas Tēvzemei un Brīvībai/LNNK un aicinājumu atsaukt Bordānu no tieslietu ministra amata. 


Написать комментарий