AS “Daugavpils Spec.ATU” vietā ar sadzīves atkritumu šķirošanu Demenē plāno nodarboties “DVS”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 7.novembrī, Daugavpils novada domes Tautsaimniecības komitejas sēdē tika izskatīti divi jautājumi par zemes nomu Demenes pagastā (pie sadzīves atkritumu apbedīšanas poligona).

Ziņotāja, Demenes pagasta pārvaldes zemes ierīkotāja Tatjana Veličko, pastāstīja, ka AS „Daugavpils Spec.ATU” esot iesniegusi iesniegumu par atteikšanos nomāt zemesgabalu 1,2 ha platībā Demenes pagasta teritorijā.

Šajā sakarā radās nepieciešamība atcelt Daugavpils novada deputātu šī gada 28.marta lēmumu iznomāt uzņēmumam 1,2 ha zemes Demenes pagastā, nomas termiņš – 10 gadi.

Atgādināsim, ka uzņēmums plānoja realizēt projektu, kura ietvaros tiktu organizēta sadzīves atkritumu šķirošana.

Savukārt otrais deputātu izskatītais jautājums bija saistīts ar zemesgabala iznomāšanu pilnsabiedrībai „Daugavpils Vides Serviss” (DVS), nomas termiņš – 20 gadi.

Sakarā ar to, ka „DVS” norādījis, ka šajā zemesgabalā arī plāno izveidot sadzīves atkritumu šķirošanas līniju, kas nav iespējams bez publiskās apspriešanas, deputātu lēmumā tika noteikts, ka Demenes pagasta pārvaldes priekšsēdētājai Valentīnai Gadzānei jāorganizē publiskā apspriešana.

Tautsaimniecības komitejas deputāti apsprieda, vai sākumā Demenes pagastā jāorganizē publiskā apspriešana un pēc tam jāiznomā zemesgabals, vai otrādi, un tika pieņemts lēmums iznomāt zemesgabalu, jo bez tā publiskās apspriešanas rīkošanai nebūtu pamata.

Tādējādi lēmuma projekts tika nodots izskatīšanai Daugavpils novada domes deputātu sēdē, kas notiks ceturtdien, 14.novembrī.


Написать комментарий