Berluskoni salīdzināja savus bērnus ar ebrejiem nacistiskajā Vācijā

foto: spletnik.ru
foto: spletnik.ru

Berluskoni paziņoja, ka kņadas ap Mediaset lietu dēļ viņa bērni jūtas „kā ebreju ģimenes nacistiskajā Vācijā”.

Bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni šoreiz mums pastāstīja par to, ka viņa bērni ļoti stipri jūt sabiedrības spiedienu. Tiesa, šim nolūkam politiķis izvēlējās ne jau to veiksmīgāko salīdzinājumu. „Mani bērni saka, ka jūtas tā, kā jutās ebreju ģimenes Vācijā Hitlera režīma laikā”, – teica Berluskoni. Par Hitleru viņš atcerējās, atbildot uz jautājumu par to, ka politiķa bērni piedāvāja tēvam pārdot Mediaset un aizbraukt no Itālijas uz ārzemēm, – ziņo telegraf.com.ua.

Jebkurā gadījumā Berluskoni paziņojums piesaistīja lielu sabiedrības uzmanību. Itālijas ebreju kopienu savienības prezidents Renco Gateņja bija sašutis par šādu salīdzinājumu. „Itālija ir demokrātiska republika. Nacistiskā Vācija bija diktatūra, kuru vadīja cietsirdīgi noziedznieki, – teica Gateņja. – Berluskoni ģimenes situācijas salīdzinājums ar šo notikumu ir ne tikai nesaprotams, bet arī nevietā un ir aizvainojošs to piemiņai, kuriem tika atņemta dzīvība”.

Par vienu no pazīstamākajiem bijušā premjerministra izteikumiem kļuva „rasistiskais kompliments” par ASV prezidenta Baraka Obamas ādas krāsu. Tad, 2008. gadā Berluskoni solīja uzlabot Krievijas un ASV attiecības, kurā pie varas ir nākusi „jaunā paaudze”. Viņš atzīmēja, ka Medvedevam un Obamam jāizdodas dialogam, jo ASV prezidents arī ir „tikpat skaists, jauns un iededzis”.

Pēc diviem gadiem Berluskoni atkal neveiksmīgi pajokoja, tikai joks bija adresēts ebrejiem. Savas 74. dzimšanas dienas svinībās viņš pastāstīja anekdoti par ebreju, kurš ņēma no cita ebreja pa trim tūkstošiem eiro dienā par to, ka tas viņu slēpa no Holokausta. „Un tagad ebrejs saka: jautājums ir apstāklī, vai jums viņam nav jāpasaka, ka Hitlers jau sen ir miris un karš ir beidzies”, – pabeidza Berluskoni, par ko bija sašutis pat Vatikāns.


Написать комментарий