Daugavpils teātrim piešķirta valsts dotācija izrādēm latviešu valodā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, vakar pēc ilgām debatēm LR saeima pieņēma 2014.gada budžetu.

Trīs mūsu valsts teātri saņems papildus finansējumu 100 000 eiro apmērā. Šajā ziņā ir paveicies arī Daugavpils teātrim, kuram tika iedalīti 30 000 eiro izrāžu iestudējumam latviešu valodā.

Teātra direktors Oļegs Šapošņikovs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka tā neesot nejaušība, bet gan objektīvā likumsakarība. „Neskatoties uz to, ka iedalītā summa ir 2,5 reizes mazāka par prasīto, šis papildfinansējums liecina, ka ar Daugavpils teātri sākuši rēķināties. Esam apliecinājuši sevi, pēdējo divu gadu laikā attieksme pret mūsu teātri ir mainījusies, un tas priecē”, uzskata galvenais režisors.

Pēc Daugavpils teātra valdes locekles Ritas Strodes domām, izrādes latviešu valodā neatmaksājas objektīvu iemeslu dēļ – latviešu nav daudz, tādēļ latviešu trupa sniedz viesizrādes dažādos novados.

„Daugavpils teātris plāno gadā iestudēt 6 izrādes latviešu valodā pieaugušajiem un bērniem. Vienas izrādes iestudēšana maksā aptuveni 7 000 latus. Tādēļ lūdzām valsts dotāciju 50 000 latu apmērā, bet mums piešķīra 30 000 eiro, esam pateicīgi Saeimas deputātiem”, paskaidroja R.Strode.

Starp citu, kamerizrāde „Meli” valsts valodā ir ļoti populāra latviski runājošās publikas vidū, kas liecina par to, ka mūsu teātris atrodas radošajos meklējumos, lai priecētu un pārsteigtu skatītājus.


Написать комментарий