VID muitniekiem brangs guvums: kūdras maisos uziet 3,2 tonnas kontrabandas tabakas

foto: VID
foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes darbinieki kādā uz ceļa Ogre – Rīga apturētā kravas automašīnā atraduši kūdras maisos paslēptas 3,2 tonnas kontrabandas tabakas.

Šī ir viena no lielākajām nelegālas izcelsmes tabakas kravām, ko atklājis VID, portālam “Delfi” apliecināja VID.

VID 30.oktobrī sācis kriminālprocesu, kurā par aizdomās turēto atzīta viena persona, kurai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Likums par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tas izdarīts lielā apmērā kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu.

VID informē, ka uz autoceļa Ogre - Rīga apturējis kravas automašīnu ar puspiekabi, kuru vadīja kāds 1974.gadā dzimis Latvijas pilsonis. Kravā atradās it kā maisos safasēta kūdra, par kuru autovadītājs nevarēja uzrādīt nekādus izcelsmes dokumentus.

VID atklājis, ka automašīnā uz vairākām paletēm kūdrai paredzētajos polimēra maisos ir paslēpta tabakai līdzīga viela ar tabakai raksturīgu smaku. Vielas kopējais svars - 3296 kilogrami.

Pēc VID Muitas kriminālpārvaldes speciālistu aplēsēm, no minētā tabakas ekvivalenta varētu tikt izgatavoti aptuveni 4,5 miljoni cigarešu, līdz ar to VID izdevies novērst aptuveni 472 500 latu kaitējumu valsts budžetam.

Kriminālprocesa materiālus pirmdien, 4.novembrī, VID nodevis pēc piekritības Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirknim turpmākai pirmstiesas izmeklēšanai.


Написать комментарий