Igauņu ārpolitikas eksperts: Igaunijai vairāk jācīnās par savām interesēm Āzijā

foto: visitestonia.com
foto: visitestonia.com

Igaunijas ārpolitikā pārāk maz uzmanības pievērsts Āzijai, un aizbildinājumi, ka valsts ir maza un tai trūkst līdzekļu, neiztur kritiku, norādījis Tallinā izveidotā Starptautiskā Aizsardzības pētījumu centra speciālists.

Hanness Hanso (Hannes Hanso), kurš iepriekš strādājis arī Eiropas Savienības ārlietu dienestā Ķīnā, runājot konferencē par Igaunijas ārpolitikas nākotni, mudinājis attiecībā uz Āziju ņemt piemēru no Somijas un Zviedrijas. Arī tās neesot lielvalstis, tomēr savā Āzijas politikā bijušas ļoti veiksmīgas, raksta kaimiņvalsts ziņu portāls BBN.

Speciālists nācis pie secinājuma, ka Igaunijas politiķiem ir lieki cerēt uz Eiropas kolēģiem, ka tie Āzijā darīs darbu viņu vietā, jo pašas Eiropas valstis par savām nacionālajām interesēm plašajā kaimiņu kontinentā cīnoties «ar zobiem un nagiem».

«Ārpolitikā Igaunija pārlieki daudz pievērsusies Eiropai – par to liecina fakts, ka no 600 cilvēku lielā Ārlietu ministrijas personāla ar Āzijas valstīm strādā vien pārdesmit diplomātu», tā Hanso.


Написать комментарий