Daugavpils novada domē sveica rekordistu svarbumbu celšanā Vladislavu Petrovu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 7.novembrī, Daugavpils novada domes priekšsēdētājas kabinetā sveica slaveno novada iedzīvotāju, Ginesa rekordu grāmatā iekļauto čempionu svarbumbu celšanā Vladislavu Petrovu.

Jāpaskaidro, ka no 31.oktobra līdz 4.novembrim Arhangeļskā (Krievijā) norisinājās IV (noslēdzošais) Čempionāta svarbumbu celšanā posms, kuru rīkoja Starptautiskā Meistaru Svarbumbu celšanas sporta konfederācija (МКМГС).

Zīmīgi, ka Vladislavs Petrovs šajās sacensībās izcīnīja Ginesa rekordu grāmatas Londonas filiāles medaļu, sertifikātu, kas apliecina uzstādīto rekordu, Ginesa zelta medaļu „300 spartieši” un Ginesa kopējā rekorda zelta diplomu. Tomēr arī tas nav viss – 71 gadu vecais V.Petrovs uz mājām atveda pasaules, Eiropas, Āzijas un Eirāzijas čempiona medaļas.

Daugavpils novada domes Sporta nodaļas vadītājs Eduards Lihoveckis atzīmēja, ka V.Petrovs kopumā ir uzstādījis 95 rekordus. Pēc sportista vārdiem, tagad viņš plāno uzstādīt kārtējo rekordu, izcīnot 5 uzvaras sacensībās. Turklāt, viņam esot autoritāte, kurai viņš vēlas līdzināties.

„Latvijā dzīvo pasaulē vecākais meistars svarbumbu celšanā – 89 gadus vecais Gīlis Paulis, kurš ceļ 4-6 kg smagas svarbumbas, cenšos sasniegt tikpat nozīmīgus panākumus”, dalījās Vladislavs Petrovs.

Stāstot par sacensībām, sportists atzīmēja, ka tās tika organizētas augstā līmenī, visi sportisti bija nopietni gatavojušies sacensībām, viņš neslēpa, ka 6 sacensības dienu laikā no fiziskās slodzes un stresa ir zaudējis 11 kilogramus, tomēr, V.Petrovs jokojot minēja, ka visgrūtākais bija izturēt 5,5 stundu ilgu noslēguma koncertu.

Jāpiebilst, ka V.Petrovs Daugavpils novada domes priekšsēdētājai Janīnai Jalinskai un Sporta nodaļas vadītājam Eduardam Lihoveckim no čempionāta ir atvedis Pateicības rakstus ar Starptautiskās Meistaru Svarbumbu celšanas sporta konfederācijas prezidenta parakstu.



Написать комментарий