Pilsētas centrālajā laukumā daugavpiliešiem demonstrēja Latvijas armijas ieroču varenību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Lāčplēša diena ir Latvijas brīvības cīņās kritušo varoņu piemiņas diena. Tas ir 11. novembris -  1919. gadā šajā datumā Latvijas armija atbrīvoja Rīgu no bermontiešiem. Tās priekšvakarā Daugavpils centrālajā laukumā notika tradicionālais pasākums „Gods kalpot Latvijai!”.

Zemessardzes 34. Artilērijas bataljona karavīri pilsētniekiem demonstrēja savu apbruņojumu un kara tehniku. Skolēni ar prieku turēja rokās kaujas ieročus, mērķēja, vēroja apkārtējo ar binokļiem, uzlaikoja īstas bruņu cepures un formas tērpus, kā arī fotografējas uz „īsta kara” fona.

Jāatzīmē, ka to darīja ne tikai zēni, bet arī meitenes. Viena vecmāmiņa, lai atbalstītu savu mazo mazmeitu, pat noriskēja uzlaikot mugursomu ar pilnu ziemas formas tērpu, kuras svars sastāda teju 15 kg.

Tepat Vienības laukumā uzstājās Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes kinologi un viņu suņi. Seši dienesta suņi izpildīja visas savu saimnieku komandas, meklēja narkotikas somās un pat aizturēja iespējamo noziedznieku. Turklāt šīs darbības pavadīja daudzo pateicīgo skatītāju sajūsmas saucieni un aplausi.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja muzeja sabiedrisko attiecību galvenā speciāliste Juta Vorone, tas ir tradicionāls pilsētas pasākums, kurš Daugavpilī notiek jau vairākus gadus. Tā misija valsts svētku priekšvakarā ir uzturēt pilsētnieku patriotisma garu. 



Написать комментарий