Kalkūnes pagasts gatavojas zinātniski praktiskajai konferencei

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmās Starptautiskās zinātniski praktiskās konferences „Kalkūne. Cilvēki un notikumi” notiks jau 22. novembrī. Par to, kā notiek sagatavošanās šādam svarīgam pasākumam, portāls Gorod.lv pajautāja Kalkūnes pagasta pārvaldes kultūras menedžerei Brigitai Madelānei.

„Jāsaka, ka sagatavošanās pasākumam notiek bez grūtībām, jo konferences tēma daudziem likās ļoti interesanta, turklāt vēsturniekiem un novada pētniekiem jāsatiekas šādos pasākumos, lai dalītos un apmainītos ar informāciju”, – B. Madelāne.

Pēc kultūras menedžeres vārdiem uz šo brīdi pauda vēlēšanos uzstāties ar referātu vai prezentāciju 20 Krievijas, Lietuvas, Igaunijas un, protams, arī Latvijas – Rīgas un Daugavpils pārstāvji. Turklāt par konferences dalībniekiem kļūs arī mūsu pilsētas kultūras biedrības – Daugavpils vācu un krievu biedrība.

Runājot par pasākuma programmu, jāatzīmē, ka to nosaka trīs virzieni: mutiskie un rakstveida avoti mūsdienu kultūras kontekstā; kultūras, ekoloģiskais un rūpniecības mantojums; kultūru dialogs un sadarbība.

Tā, konferences dalībnieki varēs apmeklēt grāmatas par Kalkūni prezentāciju, kuras autors ir vēsturnieku biedrības „Calcuna” biedrs, piedalīties daudzās diskusijās un ekskursijās, kā arī nodibināt kontaktus. 


Написать комментарий