Kāpēc ārsti–dietologi atspēko populāro šķidro diētu?

foto: woman-project.com
foto: woman-project.com

Ārstiem–dietologiem ir izveidojies savs viedoklis par šķidro diētu.

Šķidrā diēta sastāv no sulām, izņemot cieto barību. Tās būtība ir šāda: vairāku dienu laikā sulu diēta spēj sašķidrināt asinis, tādējādi pārdalot enerģiju organismā.

Ārsti–dietologi šādam viedoklim nepiekrīt, jo šādas uztura izmaiņas nav pamatotas. Neskatoties uz to, ka dabīgo augļu sulu veselīgums ir acīmredzams, tās nespēj pilnvērtīgi nodrošināt cilvēka organismu ar visām tam nepieciešamajām vielām. Tādējādi organismā veidojas to deficīts, neskatoties uz to, ka diēta jāievēro tikai divas nedēļas, – vēsta eurosmi.ru.  

Nākamais faktors, kurš negatīvi ietekmē cilvēka organismu sulu diētas rezultātā ir gremošanas sistēmas stāvoklis. Divu nedēļu laikā ir iespējama dažādu slimību saasināšanās. Tām var būt dažāds raksturs, tai skaitā arī alerģisks.

Svarīgs ir arī nākamais fakts: dabīgās sulas satur milzīgu daudzumu vienkāršo cukuru, kas negatīvi ietekmē to cilvēku veselību, kuriem ir skaidri izteikta ogļhidrātu vielmaiņas problēma.

Vēl viens faktors, kādēļ ieturēt šķidro diētu vairāk nekā divas nedēļas nav ieteicams: sulu diētai ir urīndzenoša darbība. Var zaudēt 10 – 15 kg svara, tomēr pirms šāda veida tievēšanas labi jāpārdomā, vai pastāv šāda nepieciešamība.


Написать комментарий