“Krutkas” upura māte meitas nāvē vaino aizliegumu tirgot alkoholu naktīs

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Viena no Jelgavas ‘krutkas’ upuriem – 24 gadus vecās Aļonas māte Olga savas meitas nāvē vaino pastāvošo aizliegumu naktīs legāli tirgot alkoholu.

Intervijā LTV raidījumam "Aizliegtais paņēmiens" Olga paudusi pārliecību, ka vienīgais iemesls, kādēļ meita lietojusi nelegālo alkoholu, ir tas, ka naktī "ugunsdziru" legāli nopirkt nevar.

 "Droši vien viņi naktī gāja pirkt. Es domāju, no sākuma dzēra labu. Ja desmitos būtu vaļā legālais veikals, kurš tad ietu pēc tās krutkas. Neviens neietu pirkt," uzskata mirušās Aļonas mamma.

Liktenīgajā 11.oktobra vakarā Aļona ciemojusies pie 34 gadus vecās draudzenes - tikusi atzīmēta jauna dzīvokļa iegāde.

Pēc saindēšanās ar nelegālo dziru mirusi arī Marina, kurai bija trīs bērni. Mirušajai Aļonai ir viens bērns - piecus gadus vecs dēls, kurš tagad paliks pie tēva. Marinas vīrs, kurš iegādājās nelegālo alkoholu, saindējās, taču palika dzīvs.

"Delfi" jau vēstīja, ka šā gada oktobrī pēc saindēšanās ar nelegālu alkoholu Jelgavā nomira astoņi cilvēki. Analizēs konstatēts, ka visi bojāgājušie lietojuši dziru, kuras sastāvā bija metilspirts.

Saskaņā ar Alkoholisko dzērienu aprites likumu, alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība Latvijā ir atļauta no 08:00 rītā līdz 22:00 vakarā, bet naktī tirgot alkoholu drīkst tikai kafejnīcās, restorānos un citās izklaides iestādēs.


Написать комментарий