Jauns sadzīves atkritumu izvešanas tarifs Daugavpilī: kam tas būs izdevīgs?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sakarā ar grozījumiem Ministru kabineta noteikumos Nr.1013 no 1.oktobra sadzīves atkritumu izvešana Daugavpilī tiks aprēķināta pēc dzīvokļu skaita un nebūs atkarīga no dzīvoklī deklarēto personu skaita.

Rēķinos, kurus pilsētnieki saņems novembrī, būs norādīta summa 2,82 lati kopā ar PVN. Tādējādi, ja dzīvoklī ir deklarēta viena persona, par sadzīves atkritumu izvešanu tā maksās divreiz vairāk (iepriekš 1 persona maksāja 1,36 latus kopā ar PVN), savukārt, ja dzīvoklī ir deklarētas vairāk nekā divas personas, tas būs izdevīgāk.

Grozījumi paredz, ka par sadzīves atkritumu izvešanu maksās visi dzīvokļu īpašnieki, tostarp tie, kuri dzīvo ārzemēs un ir par to paziņojuši apkalpojošajai organizācijai.

Atgādināsim, ka jaunā kārtība skars arī neuzskaitītā ūdens maksas aprēķināšanas kārtību, ja iedzīvotāji nav pieņēmuši citu lēmumu, kas attiecas uz neuzskaitītā ūdens apmaksu. No janvāra par neuzskaitīto ūdeni maksās 4 īpašnieku kategorijas, bet, kamēr šīs kategorijas tiek noteiktas, par neuzskaitīto ūdeni maksās visi konkrētās daudzdzīvokļu mājas dzīvokļu īpašnieki neatkarībā no patērētā ūdens daudzuma.


Написать комментарий