Pilsētas domes deputāti debatēja par papilddarbiem Daugavpils cietokšņa rekonstrukcijas ietvaros

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti pēc ilgām debatēm vienbalsīgi nobalsoja par papildlīdzekļu iedalīšanu darbu veikšanai Daugavpils cietoksnī.

Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra eksperts projektu jautājumos Artjoms Mahļins paziņoja deputātiem, ka papildfinansējums 110 828 latu apmērā esot nepieciešams Nikolaja ielas rekonstrukcijai.

Nikolaja vārtu un ielas rekonstrukcija tika uzsākta 2012.gadā, remontdarbi tika plānoti, pamatojoties uz 2008.gada informāciju. Šajā laikā tika veikti papildus pētījumi, ņemtas vērā speciālistu rekomendācijas, tādēļ kļuva zināmas dažādas nianses un radās nepieciešamība veikt neieplānotus darbus. Piemēram, saskaņā ar vēsturiskajiem datiem, virs Nikolaja vārtiem jābūt jumtam.

Pēc eksperta vārdiem, tāpat esot nepieciešams paplašināt esošo ietvi. Tika nolemts, ka ēkā Nikolaja ielā 7 plastikāta durvis un apšuvums jānomaina uz koka durvīm un apšuvumu. Tāpat kaut kas jādara ar minētās ēkas mitrām sienām.

Kopējā papilddarbu summa ir 91 592,93 lati bez PVN, konkursu par to veikšanu ir uzvarējusi firma „Ditton Būve”.

Sakarā ar to, ka papilddarbi sākotnēji netika iekļauti ES projektā, visa summa – 110 828 lati kopā ar PVN – būs jāuzņemas Daugavpils pilsētas pašvaldībai.

Pēc vairākiem jautājumiem, kuri tika uzdoti A.Mahļinam, Finanšu komitejas locekļi nolēma atbalstīt lēmumu par kredīta ņemšanu Valsts kasē, tā termiņš – 20 gadi. Pirmā summas daļa – 75 504 lati – tiks saņemta 2013.gadā, bet kredīta pamatsummu sāks atmaksāt 2015.gadā.

Tomēr gala lēmumu šajā jautājumā Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņems 14.novembrī.


Написать комментарий