P. Dzalbe par plānotājām izmaiņām DzKSU rēķinos uzzināja no žurnālistiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils vicemērs Pēteris Dzalbe, kurš ir atbildīgs par pilsētas komunālo sfēru, par to, ka Daugavpils DzKSU no 1. oktobra plāno piemērot jauno ūdens starpības aprēķina un atkritumu izvešanas maksas kārtību, viņš uzzināja no žurnālistiem.

Pēteris Dzalbe paskaidroja, ka Daugavpils domes izpilddirektoram Andrejam Kursītim ir dots norādījums noskaidrot visus jautājumus, kuri attiecas uz šo tēmu, un organizēt pārrunas ar DzKSU pārstāvjiem, lai pilsētas vadība varētu saņemt paskaidrojumus.

Kopumā, raksturojot situāciju, kad pilsētas vadība paziņo par to, ka komunālo pakalpojumu apmaksā pagaidām nekas nemainīsies, jo ir sākusies pārvaldes tiesību noteikšana, bet apkalpojošā organizācija nolemj rīkoties savādāk, P. Dzalbe paziņoja:

„Nedomāju, ka tā ir patvaļa, drīzāk viņi skrien pa priekšu lokomotīvei. Pašvaldībā ir rīcības plāns pārvaldes tiesību noteikšanai, tādēļ pagaidām varēja nepiemērot MK Noteikumus Nr. 1013. Jau no 14. novembra DzKSU sāks izsūtīt rēķinus, bet vispirms uzņēmuma vadībai ir jāpaskaidro savas darbības gan domes vadībai, gan arī pilsētniekiem, paskaidrojot, kādas izmaiņas un kādēļ notiks. Pagaidām es vēroju sabotāžu no dažu DzKSU darbinieku puses. Žēl, ka ievilkās apkalpojošās organizācijas jaunā vadītāja iecelšana amatā, un acīmredzot kāds cenšas izmantot šo situāciju kaut kādiem saviem mērķiem”. – atzīmēja vicemērs.

Konkrēti runājot par to, kādas izmaiņas DzKSU plāno ieviest ūdens starpības un atkritumu izvešanas pakalpojumu apmaksā, P. Dzalbe paziņoja, ka DzKSU piektdien, 8. novembrī atsūtītajā līgumā ar Spec ATU nav konstatējis tarifa izmaiņas par atkritumu izvešanu. Turklāt vicemērs paziņoja, ka šobrīd vispār nesaskata nepieciešamību mainīt šo tarifu, jo līgums ar Spec ATU ir spēkā līdz gada beigām, un drīzumā noslēgsies izsludinātais konkurss par atkritumu apsaimniekošanu pilsētas teritorijā (uzvarētāju plānots noteikt šogad). Turklāt noteikumi paredz, ka, ja pašvaldība ir aprēķinājusi, cik atkritumu pienākas uz vienu iedzīvotāju (bet šādi aprēķini pašvaldībā ir), tad atkritumu izvešanas maksu dzīvoklim var nepiemērot.

Kas attiecas uz jauno ūdens starpības maksas sadali, kura nosaka, ka par to maksās MK noteikumos noteiktās 4 īpašnieku kategorijas, tad pēc vicemēra domām šajā gadījumā nevar būt nekādu pārejas periodu, kad visi iedzīvotāji līdz nākamajam gadam maksās par ūdens starpību vienādi, kamēr tiks noteikti nevīžīgie iedzīvotāji. P. Dzalbe paziņoja, ka labojumos paredzētās īpašnieku kategorijas, kurām saskaņā ar jauno kārtību nāksies maksāt par mājas ūdens starpību, ir noteiktas. Piemēram, DzKSU iz zināmi īpašnieki, kuri vairāk nekā 3 mēnešus neiesniedz ūdens skaitītāju rādītājus un kuriem būs pienākums maksāt par ūdens starpību (viena no 4 īpašnieku kategorijām), tādēļ vicemērs nesaprot, kādēļ uzreiz nevar piemērot noteikumus (ja jau ir nolemts to darīt) tā, kā tas ir pieņemts.

Runājot par to, vai Mājokļu komitejas priekšsēdētājs Vladislavs Bojaruns dalījās ar savu viedokli, P.Dzalbe paziņoja, ka Mājokļu komitejas līmenī šis jautājums netika apspriests, un pašvaldība DzKSU var tikai kaut ko ieteikt, nevis strādāt šīs organizācijas vietā.


Написать комментарий