Zīle: NA Bordāna dēļ valdību nepametīs

foto: diena.lv
foto: diena.lv

Nacionālā apvienība (NA) konflikta tieslietu ministra Jāņa Bordāna dēļ valdību nepametīs, intervijā Latvijas Radio otrdienas rītā sacīja VL-TB/LNNK valdes priekšsēdētājs Roberts Zīle.

„Mums noteikti ir svarīga valsts stabilitāte. Lai arī kāds to gribētu [izspiest NA no valdības], to nebūs viegli izdarīt," teica Zīle. Viņš gan nekonkretizēja, kas tieši vēlētos izspiest NA no valdības, norādot, ka vienmēr ir politiski spēki, kas vēlas iekļūt valdībā un kas vēlas noturēties valdībā.

Nacionālās apvienības līderis gan norādīja, ja premjers Valdis Dombrovskis („Vienotība") lems, ka Bordānam ir jāpaliek amatā un rīkosies pretēji NA vēlmei, tad valdības koalīcijas līgums būs degradēts. „Mēs uzskatīsim, ka koalīcijas līgums pret valsti ir degradēts," uzsvēra Zīle. Tomēr iet ārā no valdības, būtu tuvredzīga un nelietderīga NA rīcība, situāciju vērtēja politiķis. Tādējādi NA zaudētu iespējas ietekmēt sev būtiskus lēmumus un cīnīties par savām prioritātēm, piemēram, attiecībā uz termiņuzturēšanās atļaujām, kuras atkal nonāks valdības un Saeimas deputātu redzeslokā, jo Valsts prezidents Andris Bērziņš prasījis pārskatīt šo jautājumu.

Viņš uzsvēra, ka jautājums ap Bordānu ir premjera un nevis „Vienotības" lēmums.

Zīle arī noraidīja argumentus, ka NA ir atkarīga no maksātnespējas administratoriem. Ziedotāju vidū maksātnespējas administratoru nav vairāk kā citu ekonomisku grupējumu un arī citu partiju ziedotāju pulkā maksātnespējas administratori ir tikpat lielā skaitā, cik NA.

Ziņots, ka NA no savām rindām ir izslēgusi Bordānu, vainojot viņu darbošanos cita politiskā spēka – „Demokrātiskie patrioti" - interesēs. Ministrs gan norāda, ka šajā politiskajā spēkā darbojas jau ilgāku laiku un uzsver, ka viņš ir aizsācis tādu likumu un projektu skatīšanu, kas nepatīk NA atbalstītājiem. Dombrovskis patlaban ir atturīgs pret NA pieprasījumu atbrīvot Bordānu no ministra amata un savu lēmumu sola pavēstīt darba nedēļas izskaņā.


Написать комментарий