Lāpu gājiena noslēgumā daugavpilieši Vienības laukumā no lāpām izveidoja Latvijas kontūru

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daudzi daugavpilieši atsaucās uz pilsētas pašvaldības aicinājumu piedalīties lāpu gājienā pa pilsētas ielām, tādējādi stiprinot savu patriotisko garu un apliecinot, ka esam saliedēti.

Šogad Lāčplēša dienā Daugavpilī pirmo reizi notika lāpu gājiens.

Lāpu gājiena dalībnieku lielākā daļa bija Daugavpils skolēni, profesionālo vidusskolu audzēkņi, pedagogi.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā bija pulcējies aptuveni 1 000 cilvēku, savukārt muzejs bija iegādājies 600 lāpas, tādēļ daļa gājiena dalībnieku palika bez lāpām.

Tomēr pasākums bija iespaidīgs – izveidojās teju kilometru gara cilvēku kolonna ar degošām lāpām. Kolonnas priekšgalā gāja Zemessardzes 34.Artilērijas bataljona pārstāvji, kuri nesa valsts un pilsētas karogus, viņiem sekoja Daugavpils pilsētas vadības pārstāvji, deputāti, Valsts un Pašvaldības policiju pārstāvji, jaunsargi, pilsētnieki, kuri bija piesprauduši pie apģērba sarkanbaltsarkanās lentītes. Svētku noskaņojumu pastiprināja mūzika pūtēju orķestra „Daugava” (A.Grīnberta vadībā) izpildījumā.

Gājiens noslēdzās Vienības laukumā, kurā no atnestām lāpām izveidoja lielu Latvijas kontūru. Tiesa, pasākuma noslēgumā pilsētnieki tā arī nesagaidīja no pilsētas vadības apsveikuma runu. Acīmredzot katram no gājiena dalībniekiem pašam bija jāsaprot šo valsts svētku nozīme un jāpadomā par patriotisma jēdzienu.

Lāpu gājiens ilga aptuveni 15 minūtes, tādēļ līdz populārās mūzikas grupas „Baltie lāči” koncerta sākumam pilsētnieki fotografējās uz izveidotā Latvijas kontūra fona vai pastaigājās pa laukumu.

Daugavpils 9.vidusskolas 10.klases skolnieces pastāstīja portālam Gorod.lv, ka viņām patika piedalīties lāpu gājienā, žēl, ka ne visi klasesbiedri tika pie lāpām. Tomēr viņas cer, ka gājiens kļūs par labu pilsētas tradīciju.

Lāčplēša diena iesāk pasākumus, kuri ir veltīti arī LR Neatkarības gadadienai. Tādēļ otrdien, 12.novembrī, plkst.17:00 Daugavpils Valsts ģimnāzijas pagalmā notiks Ģimnāzijas saimes sadziedāšanās, vienojoties kopīgā dziesmā un domās par savu valsti un tautu. Visi interesenti tiek aicināti piedalīties pasākumā.



Написать комментарий