Daugavpils poļi ar patriotisku koncertu atzīmēja Polijas Neatkarības gadadienu un biedrības «Promieņ" jubileju

foto: Poļu kultūras centrs
foto: Poļu kultūras centrs

Daugavpilī parasti notiek daudz pasākumu par godu Latvijas Republikas Neatkarības gadadienai un Polijas neatkarības gadadienai. Šogad šie ir jubilejas svētki.

Turklāt šogad aprit arī 25 gadi kopš tika dibināta Latvijas Poļu savienības (LPS) Daugavpils nodaļa „Promieņ”.

Poļu kultūras centra vadītāja Žanna Stankeviča pastāstīja portālam Gorod.lv, ka svētdien, 10.novembrī, Daugavpils novada Kultūras namā notika liels svētku koncerts, kas pulcēja visus Daugavpils Poļu kultūras centra dibinātājus un tos, kuri turpina pirms 25 gadiem iesākto.

Pasākumu apmeklēja Polijas Republikas vēstniecības padomnieks-ministrs Latvijā Januš Davidovičs, Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis un viņa vietnieki Pēteris Dzalbe un Jānis Dukšinskis.

Daugavpils poļi saņēma apsveikumus no vairākām pilsētām un valstīm, savukārt personīgi viņus apsveica delegācijas no Lukovas (Polija) un Nemenčines (Lietuva), kā arī poļi no Krāslavas, Liepājas un Rīgas.

Šajā pasākumā pilsētas poļu diasporai tika veltīts daudz labu vārdu, un visiem ļoti patika svētku koncerts, kurā piedalījās Poļu kultūras centra, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas un Krāslavas poļu skolas kolektīvi. Latviešu kultūras centra pūtēju orķestris „Daugava” A.Grīnberta vadībā priecēja klātesošos ar poļu maršiem.

Polijas Neatkarības 95.gadadienai un Latvijas Republikas Neatkarības 95.gadadienai veltītie pasākumi notiks nedēļas garumā. Pirmdien, 11.novembrī, kad Latvijas iedzīvotāji atzīmēja Lāčplēša dienu, Daugavpils poļi saskaņā ar tradīciju nolika ziedus un iededza sveces pie Piemiņas krusta Slobodkā.

Ceturtdien, 14.novembrī, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijā notiks izteiksmīgas lasīšanas konkurss „Manas Mājas! Mana Dzimtene!”, bet LR Neatkarības gadadienas priekšvakarā, 17.novembrī, notiks svētku mise Daugavpils Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcā (Vecajā Forštadtē).



Написать комментарий